De kustplaats Cha-am heeft de beoogde 70 procent vaccinatiegraad behaald en is klaar heropend te worden

CHA-AM:- Volgens een bericht van het nieuwsportaal “Manager” is 70 procent van de inwoners van Cha-am in de provincie Phetchaburi tegen Covid19 virus gevaccineerd, waardoor de badplaats bij Hua Hin op goede weg is om in oktober op tijd te zijn onder het 120-dagenplan voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen, zoals aangekondigd door premier Prayut Chan-o-cha, dat voor 15 oktober op de agenda staat.

Volgens burgemeester Nukoon Pornsombatsiri werd de relatief hoge vaccinatiegraad bereikt door het gebruik van 15.000 doses vaccin van Sinopharm, georganiseerd door het stadsbestuur, en doses van de vaccins van Astra Zeneca en Sinovac, welke werden verstrekt door het ministerie van Volksgezondheid .  

Bovendien werden volgens Khun Nukoon 120 buitenlanders die zich hadden aangemeld voor deelname aan het staatsvaccinatieprogramma via het platform Expatvac.consular.go.th gevaccineerd met het Pfizer-preparaat.  

De burgemeester vervolgde dat ook toeristische bedrijven zoals restaurants, hotels en resorts in het vaccinatieprogramma waren opgenomen en dat alle bedrijven waarvan de werknemers waren ingeënt, dienovereenkomstig waren gecertificeerd.  

Volgens Khun Nukoon kregen alle gevaccineerde werknemers in de fabrieken het advies om altijd een gelamineerd bewijs van hun vaccinatiebescherming bij zich te hebben om vertrouwen bij toeristen te wekken.

In de editie van  “Manager Online” bleef de vraag naar het percentage eerste en tweede vaccinaties in de bevolking echter onbeantwoord, waardoor de genoemde vaccinatiegraad door velen met scepsis wordt bekeken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT 
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Manager Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!