Miss Universe van Thailand beschuldigd van het overtreden van de nationale vlaggenwet

BANGKOK:– khun Anchilee Scott-Kemmis benoemd tot Miss Universe Thailand 2021 is beschuldigd van het overtreden van de Vlaggenwet voor een poster waarop ze stond op een foto die lijkt op de Thaise nationale vlag.

Khun Sonthiya Sawasdee, voormalig adviseur van de commissie van het Huis voor wetten, justitie en mensenrechten, diende de beschuldiging in bij het grootstedelijke politiebureau van Bangkok.

Hij vroeg de politie haar aan te klagen voor het misbruiken van de Thaise vlag in strijd met de artikelen 53 en 54 van de Vlaggenwet, artikel 118 van het Wetboek van Strafrecht en een aankondiging van het kabinet van de premier in 2020.

Khun Sonthiya zei dat hij wilde dat het politiebureau zou controleren of het gebruik van de Thaise vlag legaal was, omdat de Miss Universe Thailand veel volgers op sociale media had.

De Miss Universe Thailand heeft dan misschien wel geen kwade bedoelingen, maar de betrokken functionarissen zouden de bedoeling van het Miss Universe Thailand-organisatieteam op de foto moeten onderzoeken.

Khun Scott-Kemmis vertrok gisteren om 23.30 uur naar de Miss Universe 2021-verkiezing in Israël. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!