Bij de Kaeng Krachan-dam in Phetchaburi trokken de lokale vissers maar liefst 43 reuze- meervallen uit het water

PHETCHABURI:- Maar liefst 43 gigantische meervallen werden bij de Kaeng Krachan-dam in Phetchaburi gevangen waarvan de grootste één gewicht had van 182 kilo, dit tot grote vreugde van de vissers, nadat het jachtseizoen vorige week maandag was geopend.

Dit jaar liet de unit Zoetwater Visserij Preventie en Onderdrukking van de Kaeng Krachan Dam de lokale vissers toe om van 15 november tot 15 januari toe om maximaal 50 gigantische meervallen uit de water te vissen.

Nu wordt verwacht dat vissers het hele quotum van 50 zullen vangen omdat het ruim voor het einde van het jachtseizoen is, zeker nadat 14 vissers in de afgelopen negen dagen 43 van de vissen hebben gevist.  Zes werden alleen al woensdag bij de staart gepakt.

Terwijl de grootste gigantische meerval 182 kilogram binnenkwam, woog de kleinste 50 kg, voor de grootste meerval moesten er 4 weegschalen aan te pas komen, om het juiste gewicht te bepalen.

Om te voorkomen dat grote meervallen voorgoed uit de Kaeng Krachan Dam verdwijnen, moeten vissers geld van de verkoop van hun vangst doneren aan een fonds.

Het geld zal worden gebruikt om jonge reuzenmeervallen vrij te laten in de dam, een ceremonie te organiseren om elk jaar op 9 april voor het ras te zorgen, visserij te ontwikkelen en bewustzijn te creëren voor het behoud van aquatische soorten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!