Het energieverbruik zal dit jaar slechts met 0,2% toenemen te midden van de Covid-19-situatie

BANGKOK:- De energiesituatie voor de eerste negen maanden van dit jaar zag het verbruik met slechts 0,01 procent toenemen van aardgas, kolen/bruinkool en waterkracht, terwijl geïmporteerde elektriciteit toenam volgens de economische situatie aan het begin van het jaar, zo maakte de directeur van het Energiebeleid en Planbureau (EPPO ) khun Wattanapong Kurovat gisteren bekend.

Ondertussen nam het gebruik van olie af als gevolg van de verspreiding van Covid-19 en nadat de regering een reeks maatregelen had aangekondigd, zoals thuiswerken, het beperken van reizen tussen provincies en een avondklok, zei hij.

In termen van energieverbruik in 2021 en op basis van veronderstellingen van het Bureau van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, verwacht het EOM dat de economie in 2021 met 1,2 procent zal groeien als gevolg van toegenomen productexport, uitgaven, investeringen en belangrijke economische maatregelen tegen  de publieke sector, evenals de gemiddelde prijs van ruwe olie uit Dubai, die $ 70 per vat is, terwijl de gemiddelde wisselkoers in 2021 THB 31,9 per Amerikaanse dollar was.

Het EPPO voorspelt dat het totale jaarlijkse verbruik van primaire energie met slechts 0,2 procent zal toenemen in lijn met een economisch herstel en de groei van de wereldeconomie, zei Wattanapong.

Volgens het EPPO zal de Covid19 situatie en andere factoren het energieverbruik blijven beïnvloeden, zoals het tempo van de economische groei, de wereldwijde prijs van ruwe olie en maatregelen om Covid-19 zowel in eigen land als internationaal te voorkomen, in de gaten houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!