Minstens 73 kinderen door junta-troepen in Myanmar omgebracht, het dodental stijgt nog steeds!

~VOOR GEWELD MOET JE LEREN HATEN, VOOR GEWELDLOOSHEID MOET JE LEREN LIEFHEBBEN~

MYANMAR:- Van de naar schatting 800 mensen die door veiligheidstroepen zijn omgekomen na de militaire coup in Myanmar in februari, zijn er minstens 73 kinderen bij. Sommigen waren buiten aan het spelen toen ze door soldaten en politie werden vermoord, die willekeurig hun geweren in Birmese wijken afschoten,  sommige kinderen waren thuis, terwijl anderen bij protesten aanwezig waren, aldus het Ministerie van Mensenrechten van de regering van de Nationale Eenheid. 

De 6-jarige Khin Mayo Chit zat op haar vaders schoot, bang toen junta-troepen haar huis binnenvielen.  Ze werd neergeschoten en vermoord.  

Een kogel van veiligheidstroepen trof de 11-jarige Aye Myat Thu in het hoofd terwijl ze voor haar huis aan het spelen was.  

De 13-jarige Sai Wai Yan rende weg van militaire troepen toen ze in haar achterhoofd werd geschoten.  

Sommigen zijn omgekomen bij luchtaanvallen die werden afgevuurd door junta-troepen die etnische dorpen aanvielen die werden bezet door burgerlijke verzetsstroepen.

Het ministerie van Mensenrechten zegt dat ze nog steeds het aantal doden tellen van kinderen die zijn omgekomen door veiligheidstroepen en dat er binnenkort een nieuwe lijst zal worden bijgewerkt.  

Volgens de laatste reportages zijn er 26 kinderen vermoord in de Mandalay-regio vermoord en 13 kinderen in Yangon.  Het ministerie zegt dat er meer kinderen zijn omgekomen in Mindat in Chin State, Kani en Demoso in de regio Kayah, in de staat Kayah.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thaise PBS
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron:  Thaise PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!