Minivan in Chiang Mai verongelukt, één Nederlander kwam daarbij om het leven, zijn vrouw en andere buitenlanders raakte gewond

CHIANG MAI:- In de noordelijke provincie Chiang Mai is gisteren een minibus op de weg verongelukt. Bij het ongeval kwamen twee buitenlanders om het leven en raakten meer dan tien passagiers gewond.

De minibus vervoerde passagiers tussen de provincie Chiang Mai en het district Pai in de provincie Mae Hong Son. Toen het voertuig gisteren, in het district Pa Pae aankwam, verloor de bestuurder naar verluidt de controle over de minivan en kantelde.

Twee buitenlandse passagiers zouden uit het autoraam zijn geslingerd , waardoor zij ter plaatse om het leven kwamen. De andere Thaise en buitenlandse passagiers raakten gewond en werden naar het Mae Tang-ziekenhuis gebracht. De identiteit van de twee overledenen is niet vrijgegeven. Er was gegevens over de toestand van de bestuurder bekend gemaakt. Volgens een bron van uw nieuwsbeer, was er onder de passagiers een Nederlands gezin uit mijn geboortedorp Uitgeest, de man kwam te overlijden terwijl zijn vrouw gewond raakte.

De exacte oorzaak van het ongeval is nog niet vastgesteld. Sommige persagentschappen meldden dat de minivan een klapband kreeg waardoor de auto crashte. Een ander mediakanaal suggereerde dat de bestuurder met hoge snelheid reed en de controle verloor toen hij de bocht inreed.

Volgens de Thaise krant ‘KhaoSod’ dekt de verzekering van de minibus de passagiers en zou elk slachtoffer tot 500.000 baht gaan vergoeden.

Note van uw nieuwbeer:
Verschillende wegen in de noordelijke provincies van Thailand vereisen ervaren en bekwame chauffeurs, aangezien de meeste bergpasroutes zijn.

Een eerder ongeval in Chiang Mai werd in januari gemeld toen vier Chinese toeristen en een Thaise reisleider gewond raakten nadat hun minibus tegen een elektriciteitspaal botste. Het ongeval gebeurde op de weg Chaing Mai-Chiang Rai in het district Doi Saket in de provincie Chiang Mai.

De bestuurder bleef ongedeerd en werd verhoord. De ontwikkeling van de zaak is niet openbaar gemaakt.

Een paar maanden eerder, in mei, stortte in de provincie Chiang Rai een minibus met daarin dertig Chinezen het ravijn in. Acht Chinese passagiers raakten gewond en de rest raakte in paniek. Het ongeval werd toen óók veroorzaakt door een klapband.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

5 gedachten aan “Minivan in Chiang Mai verongelukt, één Nederlander kwam daarbij om het leven, zijn vrouw en andere buitenlanders raakte gewond”

 1. Klein foutje ontdekt….
  Een paar maanden later, in mei, stortte in de provincie Chiang Rai een minibus met daarin dertig Chinezen het ravijn in. Acht Chinese passagiers raakten gewond en de rest raakte in paniek. Het ongeval werd toen óók veroorzaakt door een klapband.

  Moet dus zijn…….een paar maanden eerder !!!

 2. Grote correctie: Er is 1 Nederlandse man om het leven gekomen,, zijn vriendin (Nederlandse vrouw) ligt zwaargewond (maar buiten levensgevaar) in het ziekenhuis in CM.

  1. Ook uw informatie is niet correct …Barbara

   Ten tijde dat dit stuk vertaald werd, was alle informatie nog niet door de Thaise kranten gepubliceerd, echter een lid van mijn Facebook groep schreef de volgende opmerking: Vreselijk ongeluk! 1 Nederlandse vrouw en 1 fransman zijn overleden. 10 zwaargewond. Jonge mensen allemaal nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!