Drijvend piratenschiprestaurant in Pattaya zwaar beschadigd door sterke golven en wind

PATTAYA:- Een populair en vrij nieuw drijvend restaurant met piratenschip-thema is gisteren door de harde wind en hoge golven zwaar beschadigd geraakt. Het schip, bekend als de “Krakenian”, is sinds de opening eind vorig jaar erg populair bij social media influencers op Instagram en kreeg spectaculaire recensies van bezoekers.

Echter, gisteren rond 4 uur zorgden een bijzonder sterke wind en hoge golven ervoor dat het schip met piratenthema dat een bar, restaurant, locatie voor livemuziek en inktvisvissersboot is, zwaar naar één kant overhelde, waardoor schade en gedeeltelijke onderdompeling van het vaartuig. 

Een voorlopige beoordeling door maritieme autoriteiten leek de mening te ondersteunen dat een waterpomp in het schip niet goed had gewerkt, maar dit was nog geen zekere vaststelling.

Reddingswerkers van Sawang Boriboon hielpen de opvarenden te evacueren en er vielen geen gewonden door de snelle reacties van de betrokkenen. Het schip werd tijdelijk vastgezet door maritiem personeel en reddingswerkers met drijfmiddelen om te voorkomen dat het volledig zou zinken. De boot had op dat moment geen gasten aan boord omdat deze vanwege de wind en golven gesloten was.

De eigenaar van de Krakenian, khun Pichet Thanomchat, 41 jaar oud, sprak gisteravond laat met de media en zei dat het schip niet volledig was gezonken en voorlopig veilig was. Hij verklaarde dat het water de linkerkant van het schip was binnengedrongen en ervoor zorgde dat het gevaarlijk kantelde en dat er plannen werden ontwikkeld met de Marine Department om het schip veilig naar een dok te verplaatsen en reparaties uit te voeren. Hij was erg dankbaar dat er tijdens het incident geen klanten aan boord waren en dat het zeer weinige personeel aan boord snel en veilig werd geëvacueerd.

Foto’s gemaakt door veel mensen van Pattaya Beach gingen viraal op Thaise sociale media, waarbij velen hun verdriet en bezorgdheid uitten, aangezien het piratenschip al een zeer zichtbaar herkenningspunt voor toerisme was geworden en positieve feedback en recensies kreeg, ondanks dat het nieuw was in het gebied.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!