Ministerie van Volksgezondheid meldt in totaal 8 bevestigde Omicron-gevallen in Thailand

BANGKOK:- Thailand heeft acht Omicron-gevallen geregistreerd sinds het land de eerste Omicron-infectie op 1 december meldde. Hoewel het niet veel is, heeft de opkomst van de variant de Thaise regering ertoe gebracht de reisbeperkingen en ziektebestrijdingsmaatregelen voor binnenkomst aan te scherpen om te voorkomen dat Omicron wordt geïmporteerd  het land in.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid zijn alle Omicron-gevallen die zijn gemeld in het koninkrijk geïmporteerd, met drie monsters in afwachting van bevestiging vandaag.  Sommigen kwamen binnen onder de quarantainevrijstellingsregeling van Test & Go of de “sandbox” -regeling, die beide toegangsmogelijkheden zijn voor gevaccineerde bezoekers, en bij aankomst positief testen op Covid.

Volgens de directeur-generaal van de afdeling Medische Wetenschappen, dr. Suppakit Sirilak, zijn er in Thailand geen hybride varianten gevonden.  Hij voegde eraan toe dat de verspreiding van de Delta-variant, de dominante soort in Thailand, in Bangkok is vertraagd.

Onderstaand een overzicht van de mensen die positief op de Omicron-variant zijn getest:

  • Een 40-jarige Amerikaanse man die vanuit Zuid-Korea in Bangkok aankwam.
  • Een 35-jarige Amerikaanse man die vanuit Spanje reisde en Thailand binnenkwam onder het Test & Go-schema.
  • Een 51-jarige Wit-Russische toerist die onder het Test & Go-programma van de Verenigde Arabische Emiraten naar Bangkok reisde, testte eveneens positief.
  • Een 51-jarige Britse man die vanuit het VK reisde en Chon Buri binnenkwam onder de Test & Go en een andere Thaise man.
  • Een 37-jarige Thaise man die positief testte in een ASQ-faciliteit.
  • Twee Thaise vrouwen van 46 en 36 jaar die positief testten in een ASQ-faciliteit na aankomst in Thailand vanuit Nigeria.
  • Een 39-jarige Thaise man die vanuit Nigeria reisde en Bangkok binnenkwam onder het “sandbox” -schema.

De drie zaken die nog in behandeling zijn, zijn toeristen uit het VK, Nigeria en Congo, van wie er twee in Thailand zijn aangekomen onder het Bangkok-sandbox-schema en één onder het Test & Go-schema.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!