57 migranten gearresteerd in Kanchanaburi wegens vermeende illegale grensoverschrijding

KANCHANABURI:- De Thaise autoriteiten hebben 57 Birmese staatsburgers gearresteerd omdat ze Thailand illegaal zouden zijn binnengekomen.  De migranten werden zaterdag rond 23.00 uur gevonden in het bos bij de grens met Kanchanaburi, dat grenst aan Myanmar.  

Troepen van Ranger Company 1404 en politie van Border Patrol Company 136 troffen de 30 mannen en 27 vrouwen aan, die naar verluidt het Sai Yok-gebied waren binnengeslopen via een natuurlijke grensovergang terwijl ze wachtten op transport om hen op te halen.

Volgens berichten zouden de migranten vanuit de Myanmarese staten Mawlamyine, Yangon, Dawei en Rakhine zijn gereisd nadat ze tussen de 18.000 en 25.000 baht hadden betaald aan agenten voor banen in Bangkok, Kanchanaburi, Pathum Thani en Samut Sakhon.  

Allen werden beschuldigd van onwettige binnenkomst en overgedragen aan de politie van Sai Yok voor juridische procedures voordat ze werden gedeporteerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!