Ministerie van Volksgezondheid maakt zich ernstige zorgen over heropeningsplannen van Pattaya

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Het ministerie van Volksgezondheid maakt zich ernstige zorgen over de plannen van Pattaya om gevaccineerde buitenlandse vakantiegangers in het vierde kwartaal van het jaar terug te laten keren zonder in quarantaine te hoeven.

 De badplaats heeft onlangs voorgesteld wat ambtenaren “Pattaya, Move on” noemden, een plan om toeristen terug te verwelkomen in het hoogseizoen na het geven van COVID19 vaccinaties aan meer dan tweederde van de bewoners en horecamedewerkers.

De regeling zou volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen in staat stellen Pattaya binnen te komen zonder 14 dagen in quarantaine te hoeven, ook al zouden ze zeven dagen in de districten Bang Lamung en Sattahip moeten blijven voordat ze elders door het land mogen reizen.

Khun Thanes Supornsahasrungsri, waarnemend voorzitter van de toeristische raad van Chonburi, zei echter dat het ministerie hun serieuze bezorgdheid had geuit over het idee.

In tegenstelling tot het vakantie-eiland Phuket, is Pattaya meer een open stad en gezondheidsfunctionarissen vreesden dat het moeilijk zou zijn om het verkeer van toeristen te reguleren, zo beaamde Supornsahasrungsri.

Hij zei dat Pattaya nog steeds hoopte zich voor te bereiden op een volledige heropening door een “zachte heropening” in augustus en september mogelijk te maken met de “verzegelde route” -beperking.

 Dit zou betekenen dat zelfs volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen drie tot vijf dagen in hun hotels moeten blijven, waarna ze naar vooraf goedgekeurde plaatsen kunnen reizen die een certificering voor hygiënische normen van de Safety & Health Administration (SHA) hebben.

Het toeristenhoofd zei dat de maatregel zou moeten helpen om de zorgen van de gezondheidsautoriteiten weg te nemen in de aanloop naar de gehoopte heropening in oktober en was optimistisch dat Pattaya meer vaccindoses zou krijgen om ten minste 70% van de lokale bewoners te dekken zodra het een duidelijke tijdlijn had.  voor zijn heropening.

 Er zijn ongeveer 900.000 vaccindoses nodig om 450.000 mensen, of 70% van de bevolking, te inenten, zo merkte hij ten slotte op.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!