Minstens 10 personen worden met het nieuwe onderzoek naar de vrijspraak van Vorayuth Yoovidhya alias “Boss” geconfronteerd

~GELD, GEWELD EN GUNST, BREEKT RECHT, ZEGEL EN KUNST~
(Bezit, macht en relaties zijn van doorslaggevender betekenis dan rechtschapenheid en bekwaamheid)

BANGKOK:- De National Anti-Corruption Commission (NACC) overweegt een onderzoek te starten tegen ten minste 10 mensen wegens hun vermeende rol bij het vertragen van de rechtsgang in de hit-and-run-zaak van 2012 waarbij de rijke telg Vorayuth Yoovidhya alias “Boss” betrokken was.

Khun Niwatchai Kasemmongkol, zijnde de NACC-woordvoerder, zei dat de bevindingen in het rapport van een onafhankelijk panel onder leiding van voormalig NACC-lid Vicha Mahakun aangeven dat een aantal mensen, waaronder verschillende politieagenten en officieren van justitie, een grote rol hebben gespeeld om officieren van justitie ertoe te bewegen de strafrechtelijke vervolging tegen Mr.  Vorayuth.

Het rapport werd overgenomen door een subcommissie van de NACC, die op haar beurt de NACC aanraadde om een ​​meer gedetailleerd onderzoek te starten naar personen die volgens het Vicha-panel opzettelijk hadden gehandeld om het rechtsproces te laten ontsporen.

Het hit-and-run incident vond plaats in augustus 2012, toen khun Vorayuth met zijn luxe auto de oudere politieagent Wichian Klanprasert van het politiebureau van Thong Lor doodreed.

Khun Vorayuth wist rechtszittingen meer dan vijf keer uit te stellen voordat hij in 2012 uiteindelijk naar het buitenland vluchtte. Terwijl hij in het buitenland was, werd een aanklacht wegens snelheidsovertredingen ingetrokken nadat de verjaringstermijn van één jaar in 2013 was verstreken.

 Ondertussen liep een tweede aanklacht,  bestaande uit géén hulp en/of bijstand te bieden bij een ​​slachtoffer van een ongeval te helpen, dat op 3 september 2017 verjaarde.

Twee aanklachten zijn nog niet verjaard, de eerste, voor drugsgebruik nadat cocaïne in zijn systeem werd gevonden na een drugstest.  Deze aanklacht loopt op 3 september volgend jaar af.

 De tweede aanklacht – roekeloos rijden met dodelijke afloop – blijft geldig tot 2027.

De OAG had aanvankelijk de aanklacht laten vallen, maar besloot later na een publieke opschudding door te gaan. In gerelateerd nieuwsbericht verklaarde de secretaris-generaal van de NACC, Khun Worawit Sukboon, gisteren b dat het onderzoek naar het Rolls-Royce-omkopingsschandaal volgende maand zal worden afgerond.

Khun Worawit verklaarde voorts, dat er 25 mensen bij betrokken waren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!