De toeristen organisaties van Pattaya hebben de hoop op buitenlandse toeristen laten varen

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De toeristische organisaties in deze kustplaats hebben laten weten niet veel hoop méér te hebben op een massale terugkeer van buitenlandse aankomsten in de eerste paar maanden na de heropening.  

Hoewel Pattaya wel is verkozen als de eerste niet-eilandlocatie die opnieuw opengaat voor gevaccineerde buitenlandse toeristen, maar de Pattiaanse bevolking vreest dat de constante besluiteloosheid en wijzigingen in de regelgeving een negatieve impact zullen hebben.  Khun Thanet Supornsahasrungsi van de provinciale toeristische raad Chonburi voorspelt dat er tussen augustus en oktober, de eerste maanden van de heropening, slechts 30.000 tot 40.000 buitenlandse toeristen zullen aankomen.

 “De vroege stadia van heropening zullen niet veel toeristen aantrekken, aangezien het hier laagseizoen is en vele buitenlanders, (met name de lezers van Olleke Bolleke in Thailand” onzeker zijn over inconsistente regelgeving.  We moeten het “Sandbox Plan” van Phuket observeren.  De markt zal in het begin bestaan uit zakenreizigers of Thaise terugkeerders zijn die de verplichte quarantaine in de hoofdstad willen overslaan en kiezen voor een meer ontspannen locatie.”

Khun Thanet wijst erop dat landen als Turkije en Egypte zich zonder enige beperking hebben opengesteld voor gevaccineerde toeristen.  Hij vreest dat Thailand dergelijke bestemmingen kan verliezen als de regels in het laatste kwartaal van het jaar niet worden versoepeld.  Hij voegt er echter aan toe dat in dit stadium een ​​willekeurig aantal toeristen zal helpen.  Volgens een rapport van Bangkok Post zijn de inkomsten uit toerisme gekelderd van 276 miljard baht in 2019 tot slechts 68 miljard vorig jaar.

Khun Phisut Saekhu van de Eastern Chapter van de Thai Hotels Association heeft gezegd dat van de ongeveer 1.000 hotels die vóór de pandemie actief waren, slechts 20% open blijft voor zaken na de derde golf van Covid-19.

Ondertussen hoopt voorzitter Rattanopas van de Eastern Spa and Wellness Association dat het internationale toerisme in het laatste kwartaal van het jaar echt zal aantrekken, eraan toevoegend dat massale vaccinatie van de lokale bevolking vóór die tijd essentieel is.

 “Er moet worden voldaan aan de voorwaarden om de heropening goed te kunnen starten, waaronder massale inentingen voor 450.000 mensen in de districten Bang Lamung en Sattahip, het proefgebied voor de verzegelde route en het verzegelde gebied.  Toeristen moeten in een vroeg stadium naar aangewezen plaatsen reizen, begeleid door operators, aangezien gezondheid en veiligheid een prioriteit blijven.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De toeristen organisaties van Pattaya hebben de hoop op buitenlandse toeristen laten varen”

  1. En ze moeten beter promoten dat ook de farangs de vaccinatie kunnen krijgen. Veel mensen die hier wonen worden hierin gediscrimineerd. Social media doet hierbij niet veel goed voor het aantrekken van toerisme. Nu wordt er gezegd thais eerst. Farangs pas in october?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!