Ministerie van Transport dringt aan op een nieuw hogesnelheidstreinstation in Ayutthaya

AYUTTHAYA:- Het Ministerie van Transport heeft het Ministerie van Spoorvervoer en de Staatsspoorwegen van Thailand de opdracht gegeven om de wetten met betrekking tot de bouw van een nieuw treinstation in Ayutthaya te controleren en door te gaan met het project.

De aanleg van een hogesnelheidslijn van Bangkok naar Nong Khai, die vervolgens zal aansluiten op de spoorlijn Laos-China, liep vorig jaar tegen een stootblok bij de bouw van een nieuw station in Ayutthaya.

De afdeling Schone Kunsten heeft bepaald dat het nieuwe station zo moet worden ontworpen dat het de historische waarde van het bestaande station weerspiegelt.  

Hoewel het bestaande station geen deel uitmaakt van het gebied van Ayutthaya gezien de status van werelderfgoed, is het van grote historische betekenis omdat het werd gebouwd tijdens het bewind van koning Rama V.

De Minister van Transport, Khun Saksayam Chidchob zal binnenkort een nieuwe vergadering voorzitten om de ontwikkeling van de hogesnelheidslijn en de verbinding met de Laos-China-lijn te bespreken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!