Heftige regenval sleurt Thaise man met keuken en al de Yom-rivier van Thailand in

PHITSANULOK: Een 79-jarige man had het geluk om te overleven toen een rivieroever instortte en hij met zijn keuken in al in de Yom-rivier in de wijk Bang Rakam van de provincie Phitsanulok verdween.

De gealarmeerd reddingsdienst haastte zich in de vroege morgen, zo rond de klok van zes uur, naar het dorp Ban Wang Ped in Tambon Bang Rakam nadat ze gewaarschuwd waren dat een bejaarde man in het water spartelde, terwijl hij vastzat onder een deel van zijn keuken.

De benen van Khun Khua Meeyaem waren beklemd  door een stuk beton, een deel van de muur van zijn huis. De buurtbewoners hielpen het reddingsteam om hun bejaarde dorpsgenoot van de verdrinkingsdood te redden.

Het modderige water bemoeilijkte de redding.  Een ijzeren wig werd gebruikt om de betonnen plaat van zijn benen te tillen.  Na een uur volgehouden inspanning werd kom khun Khua  bevrijd worden en uit de rivier gehaald worden.  Hij had verwondingen aan zijn linkerbeen en was uitgeput.

De reddingsdienst bracht hem met spoed naar een ziekenhuis. 

Zijn 82-jarige vrouw, Khun Luan Meeyaem, zei dat het ’s nachts zwaar heeft geregend.  Ze stond rond 5 uur ’s ochtends op om rijst te koken en eten klaar te maken om aan monniken te geven.

Ze wachtte buiten aan de voorkant van het huis op de monniken op hun aalmoes.  Toen haar man niet bij haar kwam, ging ze hem zoeken in de slaapkamer.  Hij was er niet, dus ging ze in de keuken aan de achterkant van het huis kijken en ontdekte dat haar keuken verdwenen was.

Haar man lag in water en riep help help, terwijl haar traantjes over haar wangen rolden. Ze rende zo snel mogelijk naar haar buren om hulp te halen, die onmiddellijk reddingswerkers belde.

Khun Tharadol Apijaree, het plv. hoofd van het district Bang Rakam, inspecteerde het beschadigde huis en beloofde hulp.

Hij waarschuwde de mensen die langs de Yom-rivier woonden dat er meer kans was op heftige regen en dat ze alert moesten zijn op verzakkingen van de rivieroevers en aardverschuivingen.  Hij beval lokale functionarissen om bewoners te helpen hun bezittingen uit huizen te halen die in gevaar opleverden

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chinnawat Singha
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!