Buitenlanders die zich bij anti-regeringsprotesten aansluiten riskeren gedeporteerd te worden waarna nu naam op DE zwarte lijst prijkt.

BANGKOK:- Buitenlanders in Thailand zijn gewaarschuwd om uit de buurt te blijven van anti-regeringsprotesten en bijeenkomsten die in Bangkok en andere delen van het land gaan plaatsvinden.

Generaal-majoor Piya Tawichai, de plv. commissaris van de grootstedelijke politie Bangkok, verklaarde dat buitenlanders die zich bij de protesten aansluiten, vervolgd zullen worden en vervolgens het land worden uitgezet en bovendien op de bekende Thaise zwarte lijst komen te staan, zo las Olleke Bolleke op de website van het INN News

Generaal-majoor Tawichai maakte dit bekend nadat hij de arrestatie van 195 mensen had bekend gemaakt, die aan de recente demonstraties in Bangkok hadden deelgenomen

Daarnaast voegde generaal Tawichai eraan toe dat degenen die zich bij de protesten aansluiten het risico op verspreiding van het Covid19 virusvergroten, en dat deelname ook in strijd is met het nooddecreet en de wet op de bestrijding van besmettelijke ziekten.

Één van de gearresteerden bleek een Cambodjaanse staatsburger te zijn, wat de politie ertoe bracht deze waarschuwing aan buitenlanders in Thailand te geven.

Generaal-majoor Tawichai zei dat de gearresteerden zullen worden beschuldigd van het overtreden van het nooddecreet en de wet op de bestrijding van besmettelijke ziekten.

Hij vertelde ook nog dat als de gearresteerden minderjarig blijken te zijn, hun ouders ook vervolgd zouden kunnen worden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: INN News

Eén gedachte over “Buitenlanders die zich bij anti-regeringsprotesten aansluiten riskeren gedeporteerd te worden waarna nu naam op DE zwarte lijst prijkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!