Ministerie van Onderwijs in Thailand streeft ernaar om de scholen in november te heropenen

BANGKOK:- Het ministerie van Onderwijs heeft laten weten dat het van plan is de scholen in november weer te openen, net op tijd voor het tweede semester van het studiejaar 2021.

De woordvoerder van het ministerie, Khun Kesthip Supawanich, zei dat het uitstellen of opschorten van de heropening van scholen de ontwikkeling van kinderen zal beïnvloeden.  Ze zei ook dat het niet goed is om studenten tengevolge van de Covid19 pandemie op de lange termijn gestrest en beïnvloed te maken.

Het ministerie heeft inmiddels de scholen opgeroepen om studenten niet te veel te belasten met huiswerk en leraren gevraagd tijdens de lessen niet te veel leerstof te geven. Ze zei dat leraren hun lessen moeten balanceren tussen theorie en praktijk.

Ze ging verder met te zeggen dat het ministerie samen met het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Geestelijke Gezondheid heeft gewerkt aan het vinden van manieren om de stress van studenten, docenten en ouders te verlichten.  De afdelingen hebben informatie verzameld over verschillende lesmethoden, die onder de docenten zal worden verspreid.

Het ministerie heeft ook een enquête gehouden onder ongeveer 35.000 scholen en ontdekte dat ze een groot aantal onderwijsmethoden gebruiken, variërend van online en on-demand lessen tot lesgeven via televisie of radio, persoonlijk en op locatie.

De autoriteiten hebben ook een project “Sandbox Safety Zone in School” gelanceerd, waarbij studenten veilig lessen op school kunnen volgen door de toegang van mensen te beperken en frequente snelle antigeentests uit te voeren.  Veel scholen passen deze methode sinds augustus toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!