Ministerie van Landbouw van Thailand vaardigt waterplan uit terwijl het regenseizoen zich aandient

BANGKOK:- Het ministerie van Landbouw heeft de Royal Irrigation Department, het RID,  de opdracht gegeven om personeel en drainagemateriaal voor te bereiden op de start van het regenseizoen volgende week.

De Thaise boeren moeten ook zoveel mogelijk regenwater opslaan en efficiënt gebruiken, zo zei de minister van Landbouw, Khun Chalermchai Sree-on gisteren.

“We kunnen niet zeggen hoeveel stormen Thailand dit jaar zullen treffen, maar we hebben het RID bevolen om personeel en drainageapparatuur voor te bereiden om de komende problemen aan te kunnen”, zei hij.

Het regenseizoen duurt volgens de Thaise Meteorologische Dienst van half mei tot half oktober.  Het voorspelt deze week aanhoudende regen in het hele land, met geïsoleerde zware buien in het zuiden.

Khun Chalermchai zei dat het Department of Agricultural Extension een plan aan het opstellen is om gewassen te telen die minder water verbruiken, zoals maïs voor veevoer.  Hij verwacht het afgewerkte plan deze week te zien.

“Het ministerie heeft het Rijstdepartement ook gevraagd om effectieve rijstsoorten te zoeken, en het Ministerie van Handel om nieuwe markten te vinden, zoals in het Midden-Oosten”, voegde hij eraan toe. Hij vroeg boeren ook om gewassen te verbouwen die de prijzen van landbouwproducten laag zouden houden.

Ondertussen zei directeur van de  RID, Khun Prapit Chanma dat het waterbeheer tijdens het droogteseizoen volgens plan verliep.  Thailand heeft 19,95 miljard kubieke meter water opgeslagen voor het regenseizoen, meer dan de beoogde 15,55 miljard kubieke meter.

Het regenseizoen zal naar verwachting minder regen brengen tussen juni en juli en zware regenval van augustus en september, zei hij.

“De afdeling werkt samen met provinciale instanties om de watersituatie in de gaten te houden en apparatuur voor te bereiden, zoals waterpompen, graafmachines en tractoren”, voegde hij eraan toe.

De Thaise Meteorologische Afdeling waarschuwde de mensen in het hogergelegen Thailand om alert te zijn voor onweersbuien en geïsoleerde zware regen, en voegde eraan toe dat boeren hun gewassen zouden moeten beschermen.  Ondertussen zal het zuiden zware regenval zien die kan leiden tot plotselinge overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!