Ministerie van Financiën in Thailand, lokale autoriteiten mogen zelf het tarief van de grondbelasting bepalen

BANGKOK:- De lokale autoriteiten mogen  hun discretie gebruiken om te bepalen of landeigenaren al dan niet planten op hun land verbouwen om te voorkomen dat ze belasting betalen over leegstaande grond, zo het ministerie van Financiën aan de Thaise pers weten.

De secretaris van het ministerie, Khun Krisda Chinavicharana, reageerde op een vraag van het grootstedelijk administratiekantoor van Bangkok, die had gevraagd naar de handhaving van de Land and Building Tax Act van 2019 met betrekking tot het feit dat veel landeigenaren zich bezighielden met de zogenaamde “landbouw” om te voorkomen dat ze moesten betalen verhoogde belasting op braakliggende grond. 

De wet, die op 1 januari 2020 van kracht werd, stelt dat eigenaren van ongebruikte of verlaten gronden belasting moeten betalen van 0,3 procent van de waarde van het onroerend goed, terwijl land dat wordt gebruikt voor landbouw wordt belast vanaf slechts 0,01 procent tot een maximum van 0,15. procent. 

Nadat de wet van kracht was geworden, begonnen sommige landeigenaren naar verluidt gemakkelijk te verzorgen gewassen zoals bananen, limoen en papaja te telen, vooral op toplocaties in Bangkok langs de wegen Ratchadaphisek, Rama IX en Ekamai. 

Khun Krisda zei dat het ministerie van Financiën lokale autoriteiten toestaat om hun discretie te gebruiken om de intentie van landeigenaren te bepalen. “Als ambtenaren concluderen dat het kweken van bomen op iemands land niet in overeenstemming is met echte landbouwdoeleinden, kunnen ze doorgaan met het handhaven van het belastingtarief voor ongebruikt land”, maakte hij duidelijk. 

Krisda adviseerde de lokale autoriteiten ook om te verwijzen naar de aankondiging van het ministerie van Financiën over de vereisten voor landbouwkundig gebruik van land, waarin 51 soorten gewassen werden bepaald die op het land konden worden verbouwd en het minimumaantal per rai dat als “teelt voor echte landbouwdoeleinden” zal worden beschouwd. . 

Per rai moeten bijvoorbeeld minimaal 200 bananenplanten worden gekweekt. Voor papaja’s zijn dat 175 bomen en voor linde moeten dat 50 bomen zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!