Opnieuw een overstromingswaarschuwing in Thailand uitgegeven, ditmaal voor 24 provincies

THAILAND:- Vandaag zijn vierentwintig provincies zijn gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en overstromingen van rivieren en kanalen  gevolg van zware regenval veroorzaakt door een moessontrog en de zuidwestelijke moesson, deze precaire waarschuwing geldt van  zaterdag tot volgende dinsdag (17-21 september).

Het Bureau van de nationale watervoorraden, het ONWR gaf deze waarschuwing vanmorgen uit, daarbij verwijzend naar een weersvoorspelling van het Thaise meteorologisch instituut, dat voorspelde dat het grootste deel van Thailand tot zondag meer regen zou krijgen met verspreidde zware buien. 

Dit wordt veroorzaakt door een uitgestrekt moessontrog dat over het noorden en noordoosten ligt, onderwijl zal de zuidwestelijke moesson boven de Andamanse Zee en de Golf sterker zal worden. 

Het ONWR waarschuwde dat van 17 tot 21 september de volgende gebieden vatbaar zijn voor plotselinge overstromingen en overlopen van rivieren, terwijl ze suggereert dat mensen die in de buurt van rivieren en hun stroomgebieden wonen de laatste updates over weer en waterstanden volgen: 

Noord: Chiang Mai, Phrae, Nan, Lampang, Kamphaengphet, Tak, Uttaradit, Phitsanulok en Phetchabun. 
Noordoosten: Loei, Bueng Kan, Khon Kaen, Kalasin, Chaiyaphum, Amnat Charoen, Ubon Ratchathani, Yasothon, Si Sa Ket en Nakhon Ratchasima.
Centrale regio: Kanchanaburi en Ratchaburi. 
West: Prachuap Khiri Khan en Phetchaburi
Oost: Chanthaburi and Trat.

Het ONWR drong er ook bij de autoriteiten op aan om de waterstanden van 13 dammen en grote reservoirs die door zware regenval zouden worden aangetast, nauwlettend in de gaten te houden en een waarschuwing te geven aan de omliggende gemeenschappen wanneer het water tot bijna kritieke niveaus stijgt.

 
Het zou gaan om : – Mae Ngat Somboon Chon, Chiang Mai – Kiew Kho Ma, Kiew Lom en Mae Mok, Lampang – Thab Salao, Uthai Thani – Krasiao, Suphan Buri – Ubol Ratana, Khon Kaen – Lam Takhong, Lam Phra Phloeng en Mun Bon, Nakhon Ratchasima – Klong Si Yat, Chachoengsao – Bang Phra, Chonburi – Nong Pla Lai, Rayong. 

Het kantoor vroeg de lokale autoriteiten om evacuatieplannen op te stellen voor mensen die in de buurt van rivieren en in overstromingsgevoelige gebieden wonen, en om vooraf waarschuwingen te geven zodat mensen voldoende tijd hebben om te ontsnappen aan verwachte overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!