Minister van Volksgezondheid Thailand verwerpt het sluitingsuur in pubs tot 4 uur behalve in toeristische gebieden

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Volksgezondheid verwerpt het voorstel om pubs open te stellen tot 04.00 uur (in plaats van 02.00 uur), dit uit principe om het algemeen welzijn en de veiligheid te beschermen, zo vertelde de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul gisteren tijdens een vergadering van het bestuur van de gezondheidsautoriteiten Thai Health Promotion Foundation.

Hij zei echter ook dat het ministerie,van geval tot geval, kan toestaan ​​dat pubs in bepaalde belangrijke toeristische bestemmingen tot 04.00 uur open mogen blijven.

Het ministerie van Toerisme en Sport wil dat pubs in toeristische trekpleisters als Phuket en Pattaya tot 04.00 uur open blijven om toeristen aan te trekken.  Hij deelde dat het aantal verkeersongevallen tijdens de nieuwe maanjaarvakantie in 2023 jaar-op-jaar met ongeveer 20% is gedaald dit dankzij de medewerking van alle betrokkenen, waaronder de verkeersveiligheidscampagne van ThaiHealth.  

De minister zei ook dat hij de afdeling ziektebestrijding heeft opgedragen om samen met de Koninklijke politie en de douane de e-sigarettenwet te handhaven.

De Thaise gezondheidsdienst kreeg de opdracht om haar campagne op te voeren om het publiek, vooral jongeren, voor te lichten over de gevaren van e-sigaretten.  Ondanks dat hij beweert dat e-sigaretten minder gevaarlijk zijn dan traditionele sigaretten, zei minister Anutin dat hij nooit zal toestaan ​​dat e-sigaretten in Thailand worden gelegaliseerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!