Thaise gay DJ als eerste geselecteerd om op de World-pride acte de présence te geven

THAILAND:- De eerste Thaise homo-DJ zal deze maand optreden op het hoofdpodium van het World Pride-evenement in Sydney, waardoor de artiest een unieke kans krijgt om de Thaise LGBTQ+-waarden op het wereldtoneel te vertegenwoordigen.  

Khun Kittiphop Hongsala, beter bekend als DJ Tackthai, vertelde tegen een report van de Bangkok Post dat hij muziek gaat maken tijdens het main event op 26 februari in Domain Park in Sydney.  Ik zal de eerste Thaise homo-DJ en de eerste Aziatische homo-DJ zijn die optreedt in de geschiedenis van de World Pride’, zei hij.

Geboren in een boerenfamilie in Sakon Nakon, groeide Kittiphop in 2018 uit tot bekendheid als DJ nadat hij op internationale muziekfestivals verscheen, met name op Circuit Asia en de jaarlijkse White Party in Thailand.  Hij is ook naar vele landen gereisd om muziek te spelen, waaronder Singapore, de Filippijnen, Vietnam, Maleisië en Dubai.  

Dit jaar zullen vijf dj’s vijf continenten vertegenwoordigen op het hoofdpodium van het evenement: Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australië en Azië.  Elke DJ heeft een uur en 15 minuten de tijd om op te treden.  Tussen de dj-sessies door treedt zangeres Kelly Rowland op.

“Ik had nooit gedacht dat ik zo’n uitnodiging zou krijgen en de kans zou krijgen om op te treden voor 15.000 tot 20.000 mensen tijdens het World Pride-hoofdevenement van dit jaar”, zei hij.  

Het evenement zal de wereld laten zien dat wij als Thaise en Aziatische homo’s de kracht en het potentieel hebben om naar het wereldniveau te stijgen’, zei hij. 

De World Pride, gelanceerd in Rome in 2000, was het eerste internationale evenement dat LGBTQ+-kwesties promootte via kunstfestivals en culturele activiteiten en wordt beschouwd als het grootste Pride-evenement ter wereld.  

Het evenement van dit jaar in Sydney heet ​“Sydney WorldPride 2023” en heeft als motto ​“Gather, Dream, Amplify”.  Het loopt van 19 februari tot 5 maart.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!