Minister van Thailand dringt aan op legalisering van e-sigaretten, zeggend dat het veiliger is dan normale sigaretten

BANGKOK:- De minister van digitale economie en maatschappij, Khun Chaiwut Thanakamanusorn maakt zich sterk om ervoor te zorgen dat Thailand de wet gaat wijzigen om e-sigaretten te legaliseren, zoals dat in de meeste landen reeds het geval is.

Khun Chaiwut noemde als voorbeeld, de recente afpersing door de politie zaak waarbij een bezoekende Taiwanese actrice, Charlene An, betrokken was, die 27,000 baht werd afgeperst voor het dragen van een e-sigaret.

Hij zei dat het tijd wordt om e-sigaretten in Thailand te legaliseren, omdat het apparaat al een manier van leven is voor veel mensen in ontwikkelde landen, zoals Amerika, Japan of zelfs de buurlanden van Thailand, zoals Singapore en Maleisië.

De minister vervolgde dat aangezien e-sigaretten nog steeds illegaal zijn, ze vaak het land worden binnengesmokkeld en zo politieagenten de kans geven om steekpenningen te eisen en mensen geld af te persen.

Hij verklaarde ook dat hij het gebruik van e-sigaretten ondersteunt in plaats van normale sigaretten, omdat deze minder schadelijk zijn voor de gezondheid van de gebruiker.

Ten slotte wees hij erop dat veel mensen hebben gevraagd waarom marihuana nu gedecriminaliseerd en toegestaan ​​is, maar vapen en shisha nog steeds verboden en illegaal zijn en vaak worden gebruikt om buitenlandse toeristen af ​​te persen en te beboeten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkokbiznews

Eén gedachte over “Minister van Thailand dringt aan op legalisering van e-sigaretten, zeggend dat het veiliger is dan normale sigaretten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!