Het PM2.5-stofniveau in Pattaya is het veiligheidsniveau overschreden, het dragen van een masker wordt aanbevolen

PATTAYA:- Het PM2.5-stofniveau in Pattaya ligt al bijna een week boven de veilige limiet van 50 microgram per kubieke meter in verschillende gebieden, zo verklaarde de loco-burgemeester van Pattaya, khun Manoch Nongyai vandaag.

Het schadelijke PM2.5-niveau was de afgelopen week gestegen tot meer dan 161 microgram, wat als een deken van smog over de stad ligt en bewoners en toeristen ontmoedigde om activiteiten in de open lucht te ondernemen.

Gisteren is het stofniveau in de meeste delen gedaald tot onder de 100, maar overschrijdt nog steeds de limiet en moet nauwlettend in de gaten worden gehouden, aldus khun Manoch. Middagregens hebben ook bijgedragen aan het verminderen van het niveau van luchtverontreiniging.

In centraal Pattaya en Jomtien zijn twee stofbewakingsapparaten geïnstalleerd om de stofniveaus te bewaken en bewoners en toeristen te waarschuwen voorzorgsmaatregelen te nemen voor hun gezondheid wanneer het stof schadelijke niveaus bereikt

De loco-burgemeester droeg de oorzaak van het stijgende PM2.5-niveau bij aan het illegaal verbranden van landbouwafval en huisvuil.

Bangkok en omliggende provincies ondergaan momenteel hetzelfde lot.

Manoch vroeg om medewerking van automobilisten om het gebruik van persoonlijke auto’s te verminderen en van toeristen en bewoners om maskers te dragen in de open lucht.

Hij drong er ook bij degenen die symptomen hadden, zoals oog-, neus-, keel- en longirritatie, hoesten en niezen, op aan om onmiddellijk een arts te raadplegen.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!