Brand in luxe resort op in het zuiden van Thailand gelegen eiland Koh Kut

TRAT:- Een brand heeft zondagochtend grote schade aangericht in het Soneva Kiri Koh Kood, een luxe hotel op het eiland Koh Kut in de oostelijke kustprovincie Trat.  De schade werd geschat op honderden miljoenen baht.

Het hotel beschouwt zichzelf als een “afgelegen eco-luxe resort” en adverteert met  tarieven vanaf ongeveer 48.000 baht per nacht voor twee gasten.

Khun Dechathorn Chan-ob, voorzitter van de beheerorganisatie van de Koh Kut Tambon, zei dat hij rond 5.45 uur een melding van de brand ontving en onmiddellijk de brandweer naar het resort stuurde.

Bij aankomst was het vuur al overgeslagen naar het hoofdgebouw en drie aangrenzende kleinere gebouwen, alle waren van hout gebouwd.

De brandweer kon een vierde gebouw redden, maar de andere drie liepen grote schade op. De schade aan het grote gebouw werd aanvankelijk geschat op 200 tot 300 miljoen baht.

Afgelopen maandag heeft Khun Dechathorn en Ko Kut TAO Openbare Werken-functionarissen het verbrande hotel en de veiligheidsvoorzieningen onderzocht.

Hij zei dat een gezin van vijf of zes personen – een man, vrouw, kinderen en familieleden – in het hotel logeerden toen de brand uitbrak.De vader brak zijn rug toen hij viel terwijl hij op de vlucht was voor het vuur, en één van de kinderen raakte ook gewond.  Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De totale schade is nog niet vastgesteld.  Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!