Minister Chada Thaiset leidt een streng optreden tegen de misstanden van hotels in Zuid-Thailand en beboet 19 hotels

PHUKET:- Uit een recente inspectie in het Tambon Patong, op Phuket, onder leiding van vice-minister van Binnenlandse Zaken, Khun Chada Thaiset, bleek dat 19 hotels naar verluidt illegaal exploiteerden zonder over de benodigde vergunningen te beschikken.

Er werd ook ontdekt dat twee hotels in het geheim eigendom waren van buitenlanders die Thaise staatsburgers als managers in dienst hadden.

De buitenlanders gebruikten Thaise personen als agenten om zichzelf valselijk voor te stellen als de rechtmatige eigenaren.

Khun Chada, met Iraans-Pakistaanse roots, herinnert iedereen eraan dat alleen de burgers van Thailand de rechtmatige eigenaren van het land kunnen zijn.

De inspectie werd gestart naar aanleiding van klachten over talrijke hotels die zonder de juiste vergunningen opereren.

Van de 21 onderzochte hotels exploiteerden de meeste zonder wettelijke toestemming en sommige hadden zelfs bestaande gebouwen omgebouwd tot hotels.

De twee hotels in buitenlandse handen hadden Thaise managers in dienst genomen om hun ware eigendom te verbergen.

Viceminister Chada had een ontmoeting met hotelexploitanten en -managers om de stappen te bespreken die nodig zijn om hun activiteiten te legaliseren.

Hij benadrukte dat de aanwezigheid van illegale hotels een negatief effect heeft op legitieme bedrijven en dat deze niet-geautoriseerde hotels vaak niet over voldoende beveiligingsmaatregelen en brandveiligheidsprotocollen beschikken, wat een gevaar voor de gasten vormt.

Hij drong er bij alle Thais die met problemen worden geconfronteerd op aan om deze te melden aan de relevante overheidsinstanties en herhaalde de toezegging om Thaise beroepen te beschermen tegen buitenlandse overnames.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Eén gedachte over “Minister Chada Thaiset leidt een streng optreden tegen de misstanden van hotels in Zuid-Thailand en beboet 19 hotels”

  1. Lees ik dit nu goed? ze willen deze hotels legaliseren? deze gasten zijn flink in de fout gegaan, stempel in hun paspoort uitzetten en nooit meer Thailand in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!