Zeekoeien tijdens het foerageren in Zuid-Thailand gestorven

KRABI:- De opwarming van de aarde wordt verantwoordelijk gehouden voor de aantasting van zeegras en dwingen deze machtige dieren om beschermde habitats te verlaten.

Een mariene bioloog schrijft de recente dood van vier doejongs in Krabi toe aan een zeegrasdegradatiecrisis die de dieren dwong hun beschermde leefgebieden te verlaten op zoek naar voedsel.

Khun Thon Thamrongnawasawat, docent aan de Kasetsart Universiteit, plaatste gisteren op facebook foto’s van de dode doejongs, die tussen 7 en 11 mei ontdekt waren.

“De ontdekking van vier dode doejongs binnen een periode van vijf dagen is een catastrofe”, schreef hij. ‘Voor zover ik me kan herinneren, was er nog nooit een tijd geweest waarin doejongs zo vaak stierven.

“Ik hoop dat het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu al zijn energie en budget aan hulp zal besteden”, zei hij.

Volgens zijn bericht op facebook bleek uit een autopsie dat een doejong door een boot werd aangevaren voordat hij aanspoelde op het strand van Nopparat Thara. De karkassen van twee andere doejongs die in de baai van Phangnga zijn gevonden, wachten op autopsie, zei hij.

Khun Thon zei dat de opwarming van de aarde de afbraak van zeegras in de lagere delen van Krabi en Trang, het belangrijkste leefgebied van doejongs, heeft veroorzaakt, waardoor ze gedwongen zijn nieuwe voedselbronnen te zoeken in het bovenste deel van Krabi, Phangnga en Phuket, waar veel toeristenboten varen.

Sinds begin dit jaar zijn minstens zes doejongs in Trang dood aangetroffen nadat ze waren aangespoeld. De meesten van hen waren mager en hadden veel zeepokken op hun lichaam, wat duidelijke tekenen vertoonde dat ze ziek en ondervoed waren.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: facebook 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!