Komende week zal het in Oost-Thailand flink onweren vergezeld van een stevige wind, zo meldt het TMD

PATTAYA:- De Thaise meteorologische afdeling meldt dat het bovenste deel van Thailand nog steeds extreem warm weer ervaart, met af en toe onweersbuien en sterke windstoten in sommige gebieden. In de zuidelijke regio zijn er in sommige gebieden onweersbuien en hevige regenval.

De komende 24 uur zullen de noordoostelijke moesson en de zuidelijke wind het bovenste deel van Thailand bedekken, waardoor de warme weersomstandigheden in stand blijven.

Voor de provincies Nakhon Nayok, Prachinburi, Chachoengsao, Chonburi en Rayong worden flinke regenbuien verwacht met temperaturen variërend van 34-37° Celsius. Als gevolg van intense onweersbuien zal het een onstuimige week gaan worden.

Dit weerpatroon zal in sommige gebieden met onweersbuien en sterke windstoten gepaard gaan. Mensen in deze gebieden wordt geadviseerd om op hun hoede te zijn voor de gevaren van onweersbuien en harde wind, en open vlaktes, grote bomen, zwakke constructies en onstabiele reclameborden te vermijden. 

Boeren moeten voorzorgsmaatregelen nemen om hun landbouwproducten en vee te beschermen, en extra voorzichtigheid is geboden voor reizigers die door gebieden met onweersbuien reizen.

De zuidoostelijke winden die de Golf van Thailand, de zuidelijke regio en de Andaman Zee bedekken, zullen in sommige delen van het zuiden onweersbuien en hevige regenval veroorzaken. Bootbestuurders moeten het varen in gebieden met onweer vermijden.

De luchtkwaliteitsindex in Thailand is over het algemeen gematigd vanwege verspreide stofdeeltjes en rook veroorzaakt door regenval in verschillende gebieden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!