Minister Anutin Charnvirakul van Volksgezondheid, heeft een oogje op het premierschap van Thailand 

BANGKOK:- Vice-premier Anutin Charnvirakul heeft laten weten dat hij bereidt is om de volgende premier van Thailand te worden tenminste……….als de mensen hem willen.  Khun Anutin, die ook de functie van de minister van Volksgezondheid betreedt, vertelde dat hij klaar is om zich kandidaat te stellen als de burgers van Thailand hem als hun volgende regeringsleider willen.

Khun Anutin is de leider van de Bhumjaithai-partij, hij was het afgelopen weekend naar het Khok Samrong-district in Lopburi gegaan om de nieuwe kandidaten van de partij voor de komende parlementsverkiezingen aan te kondigen.  Toen een verslaggever de partijleider vroeg wie er voorgedragen was als kandidaat voor premier, antwoordde hij dat ze altijd de partijleider voordragen.

In de Bhumjaithai-partij, die momenteel drie ministeries bestuurt, is er een traditie om van de partijleider ook een kandidaat voor premier te maken, dus Anutin zei dat hij die rol indien nodig zou vervullen.

 “Als ik premier moet worden, zal ik dat zijn.”

Het gerucht gaat al lang dat Khun Anutin de post van premier van Thailand op het oog heeft, dus zijn nonchalante opmerkingen kunnen zijn verlangen naar leiderschap van het koninkrijk bagatelliseren, maar dit is overigens de eerste keer dat de minister publiekelijk heeft verklaard dat hij geïnteresseerd is om zich kandidaat te stellen. 

In deze regering leidde Bhumjaithai 3 ministeries.  Bij de volgende verkiezingen moeten we streven naar 6 ministeries.  We willen dat onze broeders en zusters op Bhumjaithai-parlementsleden stemmen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!