De fatale brand in de Mountain B- nachtclub is veroorzaakt door kortsluiting, meer dan 500 locaties in Pattaya worden op veiligheid gecontroleerd 

PATTAYA:- Khun Naris Niramaiwong, zijnde de vice-gouverneur van de provincie Chonburi, verklaarde gistermorgen tijdens een bijeenkomst dat de fatale nachtclubbrand in Sattahip werd veroorzaakt door een kortsluiting.

Volgens de vice gouverneur veroorzaakte een kortsluiting bij het muziekpodium een ​​explosie en het vuur dat zich in enkele ogenblikken verspreidde, was te wijten aan schuim dat werd gebruikt voor geluidsisolatie dat niet brandwerend was en licht ontvlambare plafondtegels. 

Het hoge aantal dodelijke slachtoffers werd gedeeltelijk veroorzaakt door slechts één hoofdingang en -uitgang voor de locatie, met nooduitgangen en achteruitgangen die ontoegankelijk waren, naar verluidt vanwege de angst dat klanten zouden vertrekken zonder te betalen. 

De grote club had naar verluidt slechts twee brandblussers en had niet de juiste vergunning als nachtclub, maar als restaurant.

Als gevolg van deze catastrofale brand zullen meer dan vijfhonderd locaties, voornamelijk in Pattaya, worden geïnspecteerd op veiligheidsmaatregelen door relevante functionarissen en politie. 

De politie heeft de afgelopen nachten verschillende grote nachtclubs op Walking Street bezocht, zo las Olleke Bolleke in de plaatselijke media. In het afgelopen weekend werden grote, drukke uitgaansgelegenheden op Walking Street en Pattaya Third Road gecontroleerd. Vier pubs werden uitgebreid geïnspecteerd, de Skyfall Agogo, 808 Pub, JP Republic in Walking Street en de FIN op Third Road, aangezien deze locaties volgens de autoriteiten groot en meestal druk waren.

“Tijdens de inspectie werd er bij de locatie-exploitanten op aangedrongen om prioriteit te geven aan veiligheidsmaatregelen, vooral in geval van brand. Elke locatie moet voldoende brandblussers, nooduitgangen, CCTV-camera’s en verlichte borden hebben die naar de uitgang wijzen’, zo verklaarde khun  Paradee, secretaris van Banglamung.

Volgens waren zijn er enkele misstanden aangetroffen, zoals kapotte brandblussers, waarbij de exploitanten beloofden deze onmiddellijk te repareren of zonodig te vervangen. Met betrekking tot de vergunning om een ​​locatie te exploiteren, zei khun Paradee dat het een vereiste is dat iedere één juiste vergunning moet hebben en dat deze grondig zou worden onderzocht wanneer het tijd was voor jaarlijkse verlenging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Diverse Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!