Minderjarige kinderen worden tijdens het Songkran festival in Thailand vaker door dronken lui lastiggevallen

BANGKOK:- De plv. woordvoerder van de regering heeft het algehele publiek in Thailand opgeroepen samen aan een ​​veilige Songkran-viering te werken. De woordvoerder van de Thaise regering, Khun Karom Phonphonklang drong er bij iedereen op aan om rekening met elkaar te houden en een positieve houding aan te nemen ten opzichte van het gooien met water, om zo de traditionele Thaise culturele praktijken te behouden als onderdeel van het voortdurende culturele erfgoed van het land.

Eerder keurde het kabinet de organisatie goed van het ‘Maha Songkran World Water Festival 2024’ om de erkenning door UNESCO van het Thaise Songkran-festival als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid te vieren.

Het festival belicht culturele diversiteit en menselijke creativiteit. Hoewel het Songkran-festival in Thailand bekend staat om zijn levendige en feestelijke sfeer, gaat het vaak met alcoholgebruik gepaard, wat een belangrijke oorzaak is van verschillende gewelddadige handelingen, waaronder seksuele intimidatie.

Sommigen van hen werden af ​​en toe betast of lastiggevallen.
Uit een onderzoek naar de publieke houding ten opzichte van het Songkran-festival van 2024 bleek dat de meerderheid van de deelnemers ervoer dat er tegen hun wil poeder op hun gezicht kreeg gesmeerd. Sommigen werden af ​​en toe betast of lastiggevallen. Het bleek dat kinderen onder de 18 jaar het vaakst werden lastiggevallen door deze “spelletjes”

De meest voorkomende vorm van het betasten of intimidatie was bij de arm grijpen of in het achterwerk geknepen worden, waarbij meer dan 90% van de respondenten wist dat seksuele intimidatie een misdaad is.

De grootste zorgen voor het Songkran-festival van 2024 zijn ongelukken (85%), alcohol- of kratomgebruik dat tot gevechten leidt (40%) en seksuele intimidatie (34%). 

Opgemerkt wordt dat kinderen onder de 18 jaar het meeste last hadden van deze onhebbelijke.

Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!