Ontvoerde Chinese jongen springt in Noordoost-Thailand uit een auto om aan de politie van Buriram hulp te vragen

BURIRAM:- Een Chinese tiener sprong afgelopen vrijdag in alle vroegte uit een auto om de politie om hulp te vragen in het district Prachon Chai. Hij beweerde dat een andere Chinese staatsburger hem en zijn vrienden aantrekkelijke banen in een restaurant in Vietnam had aangeboden maar dat ze in plaats daarvan naar Laos en later Thailand werden gestuurd.

Kolonel Witsanu Apornpong, hoofdcommissaris van het politiebureau Prakhon Chai, en functionarissen van politie, immigratie en militaire inlichtingendiensten ondervroegen de 16-jarige jongen, die alleen werd geïdentificeerd als mr. Sukai, nadat hij uit een auto op snelweg 24 was uitgesprongen terwijl de auto op weg naar Nang Rang Car was.

Toen hij rond middernacht Prakhon Chai bereikte, opende Sukai onmiddellijk een autodeur en rende naar het politiebureau. Beveiligingscamerabeelden in de omgeving lieten het incident zien terwijl hij over de straat rende.

Tijdens het verhoor vertelde de tiener via een tolk aan de politie dat hij uit de Chinese provincie Hubei kwam en door een Chinese kennis was overgehaald om in een restaurant in Vietnam te gaan werken. Hij en tien andere vrienden werden echter naar Laos gebracht.

Volgens de verklaring van Sukai werden hij en de anderen na aankomst in Laos naar verschillende locaties gebracht. Hij, een Chinese vriend en twee Thais werden later over de grens naar Thailand gebracht. Toen hij een bord zag met de tekst ‘Politie’, besloot hij uit de auto te springen en naar het politiebureau te rennen om hulp te halen. Zijn vriend durfde niet te ontsnappen.

Een politiebron zei dat er nu contact was opgenomen met de Chinese vriend nadat hij hulp had gezocht bij de politie op het Wang Chao Station in de provincie Tak. Sukai’s moeder had contact opgenomen met het Thaise consulaat in China om hem terug te sturen.

De politie zei dat het in dit geval niet duidelijk was of Sukai en de anderen illegaal naar Thailand werden gesmokkeld om te werken of dat ze gedwongen werden illegaal te werken, bijvoorbeeld voor een callcenter bende.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: one31.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!