Miljardairsfamilie doet de Bijenkorf over aan Thaise retailreus

LONDEN: – De Bijenkorf komt samen met andere warenhuizen uit de Britse Selfridges Group in Thaise handen. Dat bevestigt een ingewijde aan persbureau Bloomberg na berichten in Britse media.

De Canadese miljardairsfamilie Weston wilde al langer van het winkelbedrijf af en heeft naar verluidt een akkoord met het Thaise conglomeraat Central Group.

Naast de zeven Bijenkorf-winkels in Nederland bezit Selfridges warenhuizen onder de eigen merknaam en verschillende ketens in Ierland en Canada. De in totaal 25 winkels komen nu onder de hoede van hetzelfde concern dat al het vermaarde Berlijnse warenhuis Kaufhaus des Westens, kortweg KaDeWe, bezit. Daarnaast zijn de Thai eigenaar van de Italiaanse warenhuisketen Rinascente.

Selfridges en Central Group onthielden zich van commentaar. Mogelijk wordt de deal later deze maand officieel bekendgemaakt.

In juni verschenen al berichten dat de familie Weston de luxewinkel-groep voor 4 miljard pond, omgerekend €4,7 miljard, wilde verkopen. Adviseurs van zakenbank Credit Suisse begeleidden de zoektocht naar een nieuwe eigenaar, zo schreef de krant The Guardian.

Warenhuisketen Selfridges werd in 1908 opgericht door Harry Gordon Selfridge. Het bekendst is het monumentale winkelpand aan de Londense Oxford Street. De Bijenkorf, toen nog in handen van Maxeda, ging in 2011 over naar de Selfridges Group. Anderhalf jaar later kondigde de Bijenkorf aan vijf van de twaalf winkels te sluiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!