De avondhoreca in de kustplaats smeekt om hulp, de drank beperking moet echt opgeheven worden, anders is het leed niet te overzien

PATTAYA:- Uitgaansgelegenheden in de kustplaats hebben er bij de regering voor de zoveelste maal op aangedrongen Covid19 gerelateerde maatregelen te versoepelen, zodat ze hun activiteiten kunnen hervatten en alcoholische dranken kunnen verkopen op openluchtlocaties voorafgaand aan het nieuwjaarsfestival in een poging om het toerisme te stimuleren.

Khun Damrongkiat Phinitkarn, secretaris van de associatie van entertainment en toerisme van de stad, zei gisteren dat de regering sinds de heropening van het land op 1 november de uitgaansgelegenheden in Pattaya, één van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land, niet heeft toegestaan ​​om volledig de toeristen cq. gasten van dienst te zijn.

Khun Damrongkiat vroeg de regering om de besprekingen over het eventueel vervroegen van de verordening te bespoedigen, zodat deze bedrijven meer binnenlandse en internationale toeristen kunnen aantrekken en dit lucratieve seizoen niet hoeven mis te lopen.

Meer dan 80% van de bevolking is nu gevaccineerd en het aantal infecties en Covid-19-clusters is aanzienlijk gedaald, zei hij, eraan toevoegend dat toeristenbureaus klaar zijn om aan alle regels te voldoen.

Exploitanten van toerisme hebben hun bezorgdheid geuit omdat de sector in het weekend wordt gestut door binnenlandse bezoekers, terwijl op weekdagen een lange stilte valt die meer zaken in het midden en kleinbedrijf zou kunnen dwingen de deuren te sluiten.

Khun Thanes Supornsahasrungsri, waarnemend voorzitter van de Toeristische Raad van Chonburi zei dat sinds de heropening van het land het reserveringspercentage in Pattaya niet eens de helft van de 120.000 kamers in kleine tot grote hotels uitmaakt.

De situatie zorgt ervoor dat de concurrentie hevig wordt, met aantrekkelijke aanbiedingen van vier- tot vijfsterrenhotels die middelgrote tot kleine hotels in de kou laten staan, zo beweren de  experts.

Rekening houdend met de voortzetting van de Covid-19-pandemie, hebben veel landen hun burgers belemmerd om naar Thailand te reizen. De voorwaarden om het land binnen te komen kunnen een uitdaging zijn, aangezien toeristen ofwel volledig moeten worden gevaccineerd of verschillende RT-PCR-tests moeten ondergaan, wat extra kosten aan hun reis toevoegt.

Khun Phisut Sae-Khu, voorzitter van de oostelijke Thai Hotels Association (THA), zei dat Pattaya meer evenementen heeft georganiseerd om toeristen naar de provincie te trekken, maar de meeste buitenlanders die aankomen, bezoeken alleen hun familie of runnen een bedrijf in de provincie. .

Als de situatie in februari niet verbetert, zal waarschijnlijk meer dan 10% van het MKB worden gesloten, waarschuwde Phisut.  De helft van de leden van de Pattaya Attraction Club is al failliet, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pornprom Satrabaya
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!