‘Michelin’ gaat de lekkerste restaurantjes en andere eetplekjes in Noordoost Thailand aan het publiek bekend maken 

THAILAND:- De provincies Nakhon Ratchasima, Ubon Ratchathani, Udon Thani en Khon Kaen zijn opgenomen in de Michelingids Thailand 2023 vanwege hun uitstekende voedselidentiteiten en grote diversiteit aan natuurlijke toeristische attracties en culturen.

De vier provincies zullen de Isaan streek vertegenwoordigen in de editie van volgend jaar van de Michelingids Thailand, die rond het einde van dit jaar zal verschijnen, zo vertelde Mr. Gwendal Poullennec, de internationale directeur van Michelingids.

Toen de eerste editie voor 2018 werd gepubliceerd, had deze alleen betrekking op Bangkok.  Vijf provincies maakten de lijst in de huidige editie, namelijk Bangkok, Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket en Phangnga, zei Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

Ondanks hun eenvoudige kookmethodes – koken, grillen, stomen of stoven – worden de Thaise gerechten in noordoostelijke stijl gekenmerkt door hun rijke en uitgesproken smaak, aldus Mr. Poullennec.

Technieken voor het conserveren  van voedsel die worden aangetroffen in verschillende lokale gerechten, die ingrediënten bevatten in de meeste noordoostelijke gerechten, zoals pla ra (gefermenteerde vis), zijn de kracht van de gastronomie van de regio, zei hij.

Pla ra, gemaakt van vis gefermenteerd met zout en rijst, is een van de meest populaire ingrediënten in Isan-gerechten en staat sinds 2012 op de lijst van culturele wijsheid en voedselerfgoed van het land, zei hij.

Veel lokale bewoners hebben ervaring opgedaan als chef-kok in bekende restaurants in het buitenland en zijn sindsdien naar huis teruggekeerd.  Ze hebben hun kennis toegepast om lokaal voedsel te recreëren en de keuken naar een geheel nieuw niveau te tillen, zei hij.

De chef-koks zetten hun buitengewone kookkunsten in en hebben lokale ingrediënten omgezet in gerechten van hoge kwaliteit, waardoor de regio een nog aantrekkelijker bestemming is geworden, zei hij.

Van de 126 aanbevolen restaurants die in de eerste editie van de Michelingids Thailand staan ​​vermeld, is het aantal dit jaar gegroeid tot 361.  Er zijn dit jaar 32 plekken met een Michelinster.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!