Kroegeigenaar in Pattaya betrapt op online gokken en het vervaardigen van de gevaarlijke drug “Happy Water”

PATTAYA:-Een café-uitbater in Pattaya is gearresteerd wegens vermeende betrokkenheid bij een online gokoperatie en de illegale drugshandel. De arrestatie van de 44-jarige Khun Nitiphat Chokchaithanaporn, eigenaar van de Bone Pub in deze kustplaats, volgde op een inval in de uitgaansgelegenheid op 22 april jl.  aldus kolonel Kullachart Kullachai, hoofdcommissaris van de politie Pattaya.

Destijds nam de politie enkele illegale drugs in beslag en arresteerde 22 Thais en Chinese staatsburgers.  Het arrestatieteam doorzocht vijf huizen in de omgeving van Phratumnak nadat ze hadden vernomen dat de verdachten zich daar vaak ophielden.

Kolonel Kullachart maakte bekend dat er vijf huizen werden gebruikt als locaties voor het exploiteren van een online website, Bone1688, en dat er ook verschillende soldaten op het terrein gezien werden

Nader onderzoek wees uit dat de khun Nitiphat óók betrokken was bij de online gokoperatie.  Er werd een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Daarnaast was de café-eigenaar ook betrokken bij het vervaardigen van het zgn. “happy water”, een nieuw type illegale drugscocktail waarvan het gebruik in uitgaansgelegenheden hoogtij viert.

Zoals ik al eerder vandaag gepubliceerd heb, wordt deze cocktaildrug gemaakt door andere drugs te mengen – meestal een combinatie van ecstasy, methamfetamine, diazepam, cafeïne en tramadol (een pijnstiller) – en het poeder op te lossen in heet water of het te mengen met gezoete dranken.

Het is populair onder kroegbezoekers, vooral Chinese toeristen, zo vertelde de politiecommissaris tegen “Snelle Jelle, onze razende reporter in Pattaya.

Tijdens het verhoor ontkende Khun Nitiphat vooralsnog alle aanklachten, maar de politie is zeker van hun zaak tegen de kroegeigenaar, het arrestatieteam nam zijn bezittingen in beslag voor onderzoek en zijn bezig hun onderzoek verder uit te breiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiyot Pupattanapong
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!