Grote marketingcampagne gepland voor Phuket in het buitenland

PHUKET:  De toeristische sector van Phuket staat voor grote uitdagingen na de recente moord op een Zwitserse toerist en de aanbeveling van de Amerikaanse regering om niet naar Thailand te reizen.  

Het zuidelijke eiland is op 1 juli heropend voor internationale toeristen als onderdeel van zijn zandbaksysteem, maar nu vrezen functionarissen dat het in gevaar kan komen.  

De Bangkok Post meldt dat de Thaise toeristen autoriteiten nu een grote overzeese marketingactie aan het plannen is om het eiland te promoten als een veilige reisbestemming.

Eerder deze week hebben de Amerikaanse centra voor ziektebestrijding en -preventie Thailand opgewaardeerd naar niveau 4, het hoogste waarschuwingsniveau wat er bestaat. De CDC dringt er bij haar burgers op aan om niet naar het Koninkrijk te reizen, zelfs als ze zijn ingeënt, aangezien de Delta-variant de dominante stam in Thailand is geworden.

Terwijl de moord op de Zwitserse Nicole S. vorige week weinig directe impact had op het toerisme, geldt dit niet voor de toenemende Covid-19-besmettingen in Thailand.  Nanthasiri Ronsiri van het TAT Phuket-kantoor zegt dat het nu belangrijk is om toekomstige buitenlandse toeristen en buitenlandse touroperators te laten weten dat het eiland het best gevaccineerde gebied in Thailand is en veilig is voor de Covid-19-crisis die veel andere delen van het land treft.

Terwijl toerismefunctionarissen druk bezig zijn met het plannen van een marketingcampagne voor Phuket, heeft de provinciale gezondheidsafdeling van het eiland een toename van Covid-19-infecties op het eiland gemeld, met name onder Birmese arbeiders in de visserijsector.  

Volgens de Bangkok Post bevestigde het kantoor de afgelopen weken 297 nieuwe besmettingen en deze week 328 tot nu toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!