Met het verbod om water tijdens het Songkran te gooien, 

bespaart Chiang Mai 1 miljoen kubieke meter water

THAILAND:- De stad Chiang Mai heeft ongeveer 1 miljoen kubieke meter water per jaar bespaard sinds Songkran-spetterverboden in 2020 werden ingesteld, zo maakte irrigatiefunctionarissen van deze stad bekend.

En het totale bespaarde bedrag zou deze maand 3 miljoen kubieke meter bereiken, aangezien het verbod voor het watergooien tijdens Songkran-festival dit jaar is verlengd, zo vertekende Khun Jarin Kongsricharoen, directeur van het Irrigatiekantoor van Chiang Mai 

Khun Jarin besprak het water niveaus van twee grote dammen die Chiang Mai van water voorzien.

Hij zei dat de Mae Ngad Somboon Chon-dam in het Mae Taeng-district 95 miljoen kubieke meter (36 procent capaciteit) heeft, terwijl de Mae Kuang-dam in Doi Saket 82 miljoen kubieke meter (31 procent) heeft.

Normaal gesproken reserveert het irrigatiebureau ongeveer een miljoen kubieke meter water voor Songkran-spetters per jaar.

De directeur verwacht dat de twee dammen voldoende water hebben om te voorzien in irrigatie en kraanwater in Lamphun en Chiang Mai gedurende het droge seizoen van dit jaar.

Alleen al met het verbod bespaart Chiang Mai 1 miljoen kubieke meter water per jaar Hij zei dat regen van januari tot begin deze maand de stuwmeren van de dam een voldoende niveau hadden bereikt.

Ondertussen heeft de Meteorologische Afdeling meer regen voorspeld eind deze maand, wat de damniveaus verder zou verhogen.

Khun Jarin vertelde dat er 28 miljoen kubieke meter van de Mae Ngad-dam was gereserveerd voor irrigatie in Chiang Mai en Lamphun, terwijl nog eens 40 miljoen kubieke meter stroomafwaarts zou worden gebruikt voor irrigatie.  De overige 27 miljoen kubieke meter zou worden gereserveerd voor gebruik tijdens het droge seizoen.

Hij zei dat de twee dammen een miljoen kubieke meter per week zullen leveren aan acht tapwaterstations in Chiang Mai en Lamphun.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Met het verbod om water tijdens het Songkran te gooien, ”

  1. Voor de kinderen vindt ik het sneu die spelen graag met water bij mij aan de overkant in het dorp, hebben ze altijd de grootste LOL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!