Thaise Topviroloog dr. Yong beveelt een booster vaccinatie aan om de afnemende immuniteit tegen Omicron te versterken

BANGKOK:- De bekende Thaise topviroloog dr. Yong Poovorawan heeft er bij mensen op aangedrongen om ten minste drie doses Covid19 vaccin te krijgen om ernstige ziekte van de ultrainfectieuze Omicron-variant te voorkomen.

“De beschikbare vaccins kunnen de kans op ernstige symptomen en overlijden aanzienlijk helpen verminderen”, zo mankte deze wetenschapper van de Chulalongkorn universiteit op Facebook bekend.

“De statistieken tonen aan dat mensen in risicogroepen, vooral ouderen, lagere ziekenhuisopnames en sterftecijfers hebben als ze het vaccin vóór infectie krijgen.”

Dr. Yong legde uit dat vaccinatie de immuniteit stimuleert en de ernst van de symptomen vermindert als mensen het virus oplopen.

“Deze immuniteit duurt echter maar 4-6 maanden.  Daarom is een boosterinjectie of een derde dosis belangrijk om Covid-19 op afstand te houden”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat een halve dosis mRNA-vaccin, dat zeer effectief is, voldoende was voor een booster-injectie.

 “Als je een mRNA-vaccin zoals Pfizer of Moderna kunt reserveren, is het krijgen van slechts een halve dosis in je derde en vierde injectie met een interval van 4 tot 6 maanden meer dan genoeg om je immuniteit op peil te houden,” zei hij.

Volgens officiële gegevens zijn in Thailand in totaal 130,13 miljoen doses Covid-vaccin toegediend sinds de vaccinatiecampagne vorig jaar op 28 februari  begon.

Hiervan waren 55,69 miljoen eerste inentingen , 50,38 miljoen waren tweede en 24,06 miljoen waren als boosters geregistreerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “
Thaise Topviroloog dr. Yong beveelt een booster vaccinatie aan om de afnemende immuniteit tegen Omicron te versterken”

  1. Is er reeds mogelijkheid om een 4 de boosterprik voor bejaarde buitenlanders in Pattaya en eventueel waar .Dank bij voorbaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!