Met Covid19 besmette bejaarde vrouw wacht met haar zusters op een ziekenhuisbed in Bangkok en komt jammerlijk te overlijden

~DIT SLAAT ALS ÉÉN KNOTS OP EEN KANGOEROE~
(Dit choqueert mij)

BANGKOK:- Een oudere Thaise vrouw met het Covid19 virus onder de leden is naar verluidt overleden terwijl ze wachtte op een ambulance die haar vanuit haar huis in Bang Kho Laem, Bangkok, naar een ziekenhuis zou brengen.  Naar verluidt waren er op dat moment in de ziekenhuizen van Bangkok geen gratis bedden beschikbaar.  

Volgens de Drama-addict-website waren er drie oudere vrouwen in huis, die stuk voor stuk positief op het Covid19 getest waren en wachtten op ambulances om hen naar een ziekenhuis te brengen.  

Het rapport zegt verder dat vanwege het hoge besmettingspercentage in Bangkok de meeste ziekenhuizen geen bedden beschikbaar hebben.  Ouderen zouden ook op transport moeten wachten, ook al lopen ze een hoog risico op ernstige symptomen.  

Het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA) meldde gisteren een record van 2.070 nieuwe besmettingen en vier doden.  Dit brengt het totale aantal Covid-gerelateerde sterfgevallen in Thailand op 121. 

Vrijdag is het aantal bevestigde gevallen in Thailand gestegen tot 50.183.  Tot op heden zijn 30.189 hersteld en ontslagen uit ziekenhuizen, terwijl 19.873 nog in behandeling zijn.  Met 125 nieuwe Covid-19-gevallen meldde de provinciale gezondheidsafdeling van Chonburi deze week op vrijdagochtend het hoogste aantal geïnfecteerde mensen.   

87.465 mensen hebben momenteel hun eerste vaccinatie met het Covid-19-vaccin gekregen, terwijl 12.520 hun tweede vaccinatie hebben gekregen.  Dit brengt het totale aantal toegediende doses in Thailand op 964.825.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Drama-addict Facebook page 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!