China schenkt 500.000 vaccindoses om Thailand te helpen Covid-19 te bestrijden

~DANKBAARHEID IS VAAK DE HEIMELIJKE HOOP OP GROTERE GUNSTEN~
(Citaat van La Rochefoucauld)

BANGKOK:- Vicepremier Don Pramudwinai had gisteren een gesprek met mr. Wang Yi, staatsraadslid en minister van Buitenlandse Zaken van China, over het versterken van de bilaterale banden en de situatie in Myanmar.

Tijdens het gesprek van 30 minuten bespraken beide partijen de samenwerking bij de aanschaf van Covid-19-vaccins, zo liet de Chinese ambassade in Bangkok aan de Thaise pers weten

Minister Don bedankte mr. Wang voor China’s belofte om 500.000 doses vaccins te doneren om de inspanningen van de Thaise regering bij het bestrijden van de pandemie te ondersteunen.

Naast Thailand ontvingen ook Pakistan en de Filipijnen dergelijke hoeveelheden vaccins.

Ze wisselden ook van gedachten over de situatie in Myanmar.  Als buurlanden van Myanmar wilden zowel Thailand als China een terugkeer naar stabiliteit en normaliteit in Myanmar.  De Chinese minister van buitenlanders sprak de waardering uit en steunde volledig de inspanningen van Thailand en ASEAN om constructief met Myanmar om te gaan en om de dialoog aan te moedigen om tot een vreedzame oplossing voor de situatie te komen, met inbegrip van de bijeenroeping van de ASEAN Leaders ‘Meeting, de verklaring  zei.

De Thaise zijde sprak zijn waardering uit voor de Chinese zijde voor zijn steun aan Asean bij dit streven.

De Thaise vicepremier accepteerde ook Wang’s uitnodiging om de speciale bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van Asean en China bij te wonen ter gelegenheid van de 30e verjaardag van de dialoog tussen Asean en China en de zesde bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van de Mekong-Lancang, die China in juni van dit jaar is van plan is te organiseren. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!