De kustplaats Pattaya trekt de knip na ongeval met 2 jonge skaters in het ziekenhuis belandde

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Volgens de loco-burgemeester van de kustplaats Pattaya hebben twee jonge skaters het afgelopen weekend ernstig hoofdletsel opgelopen tijdens het ‘Pattaya Bikini Surf Skate’-evenement.

Het ongeval gebeurde op zaterdag op de Beach Road bij een neerwaartse bocht nabij de Dolphin Roundabout. Bij het ongeval waren drie mensen betrokken.  Ze droegen geen helm of beschermende uitrusting.  Ze werden niet bij naam genoemd naar de pers, maar werden beschreven als jong grut.

Twee van hen liepen ernstig hoofdletsel op en raakten bewusteloos, een derde persoon die bij het ongeval betrokken was, raakte niet gewond.  Ze werden naar het Bangkok Pattaya Hospital gebracht en kregen hersen- en schedelgerelateerde operaties en zijn nu herstellende.

De loco-burgemeester van Pattaya, Ronnakit Eakkasing, verweerde zich tegen de lokale nieuwsmedia: “We hebben de organisatoren strikt gevraagd om aandacht te schenken aan veiligheidsgerelateerde kwesties.”

 Misschien had de organisatie niet genoeg personeel voorhanden om iedereen in de gaten te houden. ”  zo meende loco-burgemeester Ronnakit 

 “We hebben het Bangkok Pattaya Hospital gebeld om hen te helpen, aangezien we een speciaal‘ Memorandum of Understanding (MOU) ’hadden opgesteld met het ziekenhuis voor verwondingen tijdens evenementen bij te staan, zo vertelde khun Ronnakit.

 “Die verwondingen vielen onder de‘ Universal Coverage for Emergency Patients (UCEP) -beleid” De gemeente Pattaya betaalt ondermeer hun medische kosten van de gewonde jonge skaters.

 “Elk van hun operaties kostte echter ongeveer 500.000 baht.  Maar we gaan wel de incidenten met de organisatoren bespreken en zullen bij alle soortgelijke evenementen het belang van veiligheidsnormen en het dragen van beschermende uitrusting als prioriteit gaan stellen ” zo besloot Khun Ronnakit.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Mor Kit
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!