Meer vuurwapens in beslag genomen uit het appartement van een eigenaar goudwinkel, breder onderzoek naar online wapenhandel gelast

~WIE MET GOUDEN WAPENS VECHT, HEEFT VAAK HET BESTE RECHT~
(Met geld (gouden munten) bereikt men meer dan met eerlijkheid/gerechtigheid)

BANGKOK:- De politie van Bangkok nam tijdens een inval in een flatgebouw in Phutthamonthon gisteravond 78 pistolen en bijbehorende munitie van een eigenaar van een goudwinkel in beslag, die ervan beschuldigd wordt online vuurwapens te verkopen.

De medewerkers van de Crime Suppression Division (CSD) vonden de buit in een appartement op de 19e verdieping van een gebouw op Phutthamonthon Soi 2.  Het appartement  behoort toe aan de 43-jarige eigenaar van een goudwinkel in het Nong Khaem-district van Bangkok.

De winkeleigenaar, Khun  Anapat, was afgelopen  woensdag tijdens een CSD-inval in zijn winkel in Nong Khaem gearresteerd, waar nog een grote voorraad wapens werd gevonden.

Hij was één van de drie verdachten die op dezelfde dag afzonderlijk werden betrapt tijdens politie-invallen op acht plekken in Bangkok en andere provincies.  In beslag genomen werden 41 pistolen, 15 geweren, 14 granaten en meer dan 1.000 munitie.  Ook zijn collega’s in crime, de 39-jarige Naruephol Chan-nuan, 39 en de 27-jarige Saharat Lopthongkham werden gearresteerd.

Politie kolonel Pornsak Laorujiralai, de plv. CSD-chef die de operatie leidde, zei dat het onderzoek zal worden uitgebreid om andere leden van dit illegale vuurwapennetwerk te vinden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Crime Suppression Division 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron:  Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!