Het Thais meteorologisch instituut voorspelt koude dagen in het noorden en woelige zeeën in het zuiden

THAILAND:- De temperatuur in het noorden van Thailand zal vanaf vandaag tot maandag met 1 tot 3 graden Celsius dalen, aldus het Thais Meteorologisch instituut, afgekort het TMD. Het legde uit dat de temperatuur zal dalen dankzij een sterk hogedruksysteem uit China dat Boven-Thailand en Zuid-China zal bedekken.

Naast lagere temperaturen zal de westenwind ook naar het noorden komen en op sommige plaatsen lichte regen veroorzaken.

Ondertussen wordt de noordoostmoesson boven de Golf van Thailand en het zuiden ook sterker, waardoor golven van 2 tot 3 meter hoog ontstaan ​​in de lagere Golf van Thailand die bij onweersbuien zelfs nog hoger worden.

Van dinsdag tot en met donderdag zal het gematigde hogedruksysteem dat het bovenste deel van de Noordoost- en Zuid-Chinese Zee bedekt, verzwakken, en hoewel het warmer zou moeten worden in de hogere delen van het land, zal het weer koel blijven met lichte mist.

De noordoostelijke moesson boven de Golf van Thailand en het zuiden, in de Golf en de Andamanse Zee zal de windgolven tot 2 meter opstuwen

Het TMD heeft er bij mensen in Boven-Thailand op aangedrongen om op hun gezondheid te letten, en mensen aan de oostkust in Zuid-Thailand om op te passen voor woelige zeeën.

Het zei ook dat schepen in de Golf van Thailand en de Andamanse Zee de hele periode voorzichtig moeten zijn, terwijl kleine boten in de lagere Golf vanaf vandaag tot donderdag aan wal moeten blijven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Het Thais meteorologisch instituut voorspelt koude dagen in het noorden en woelige zeeën in het zuiden”

  1. Pingback: 3encouraging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!