Méér dan honderd olifanten verder de bossen in Noordoost-Thailand ingedreven

NAKHON RATCHASIMA:- Enkele kuddes van meer dan 100 wilde olifanten werden met succes teruggedreven naar Thap Lan National Park in deze noordoostelijke provincie, nadat ze deze week in de buurt van gemeenschappen in het district Khon Buri waren gezien.

Verschillende teams van parkwachters, lokale functionarissen en vrijwilligers werden erop uit gestuurd om de dikhuiden terug te dringen naar hun natuurlijke habitat, nadat ze gespot waren tijdens het voedsel zoeken in het gemeenschapsbos van Khao Pradu in tambon Jakhae Hin van Khon Buri, op slechts 4 kilometer afstand vanwaar gemeenschappen en gewas-plantages gelegen zijn.

De ambtenaren erin om 54 wilde olifanten terug te drijven naar de bos, zo vertelde khun Prapatpong Sukhuprakan, hoofd van Thap Lan National Park. Gisteren werd de operatie hervat om naar de overgebleven olifanten te zoeken. Hij voegde zich bij de functionarissen van het nationale park bij de operatie. Verkenners hielden toezicht op gebieden rond het gemeenschapsbos en nabijgelegen locaties en gebruikten drones.

Gisteravond zouden er zo’n 100 wilde olifanten naar het bos waren teruggedreven, zo schatte het parkhoofd. De zoekactie eindigde daarmee, maar sommige functionarissen staan nog steeds stand-by in gebieden waar olifanten zouden kunnen terugkeren om de openbare veiligheid te waarborgen, aldus khun Prapatpong.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: BKK News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!