Koning Vajiralongkorn van Thailand condoleert mede names de Koninklijk familie Koning Charles III bij het overlijden van ‘Koningin Elizabeth II’

THAILAND:- Zijne Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn heeft deze zaterdagmorgen een condoleancebericht naar de Britse koning Charles III gestuurd naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder, koningin Elizabeth II. 

Het bericht luidt: “Koningin Suthida en ik, evenals alle leden van onze familie zijn diep bedroefd door de aankondiging van het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. 

De bevolking van Thailand rouwt samen met de bevolking van het Verenigd Koninkrijk om het grote verlies van de geliefde monarch en ter nagedachtenis aan de glorieuze en blijvende erfenissen van Hare Majesteit als een constitutionele monarch die volledig toegewijd was aan haar onderdanen. 

“We gedenken ook met trots en warmte de twee staatsbezoeken die Hare Majesteit in 1972 en 1996 heeft afgelegd. Onze condoleances, onze harten en gebeden zijn met Uwe Majesteit, alle leden van de koninklijke familie en de mensen van het Verenigd Koninkrijk in deze tijd van rouw en verdriet.” 

HM Koningin Sirikit de Koningin-moeder stuurde ook een condoleancebericht aan Charles III, waarin staat: “Mag ik zeggen hoe diep bedroefd ik ben door het overlijden van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik Hare Majesteit heb ontmoet en gezien tijdens werk bij vele gelegenheden, vanaf het eerste staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej, mijn overleden echtgenoot, in 1960 toen ik hem vergezelde naar het Verenigd Koninkrijk, en vervolgens tot de staatsbezoeken van Hare Majesteit aan Thailand in 1972 en 1996.

“Ik kon niet anders dan enorm onder de indruk zijn van haar staatsmanschap en hoffelijkheid. De hele tijd was ik ontroerd door haar oprechte zorg en bezorgdheid voor de benarde situatie van de kansarmen en de behoeftigen. 

Het ontmoeten van Hare Majesteit was altijd een werkelijk verrijkende ervaring. “Met pijn in het hart bied ik aan Uwe Majesteit, aan alle leden van de koninklijke familie, mijn oprechte deelneming en condoleances aan met dit grote verlies.” 

Het bewind van koningin Elizabeth II – de langste van alle Britse monarchen – eindigde met haar dood in Balmoral Castle in Schotland op donderdagmiddag (vroege uren van vrijdag Thaise tijd). Ze werd koningin op 6 februari 1952 en vierde op 2 juni van dit jaar haar platina-jubileum. Ze stierf op 96-jarige leeftijd na 70 jaar en 214 dagen te hebben geregeerd. 

Het Thaise kabinetssecretariaat heeft regeringsinstanties en staatsbedrijven opgedragen om vrijdag en volgende week maandag en dinsdag de vlaggen halfstok te hangen ter gelegenheid van het overlijden van koningin Elizabeth.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  Div. Thaise Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!