Meer dan een kwart van de mensen in de zgn. rode zones draagt het mondkapje niet correct, zo blijkt uit Thais onderzoek

~IK ZIE DE BUI AL HANGEN~
(Problemen zien aankomen)

BANGKOK:- Uit een recent onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid is gebleken dat 26,5 procent van de mensen in de vier provincies met de rode zone van Thailand hun gezichtsmasker buitenshuis niet correct draagt.

Uit het onderzoek onder 4.776 inwoners in het hele land in de periode van 18 tot 31 mei bleek dat 70,9 procent hun masker op de juiste manier droeg, terwijl 14,8 procent hun neus niet bedekte of het tot onder hun kin liet hangen.

In de vier rood  gecontroleerde provincies – Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan – droeg 66,8 procent hun gezichtsmasker naar behoren, terwijl 26,5 procent dat niet deed.

“De mensen worden aangespoord om hun masker correct te dragen voordat ze hun huis verlaten en moeten reservemaskers dragen om te dragen wanneer de eerste vuil wordt of na het verlaten van drukke plaatsen”, zo vertelde de directeur-generaal van de afdeling, dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai.

“Mensen moeten ook andere maatregelen in acht nemen om de verspreiding van Covid-19 in te dammen, zoals het regelmatig reinigen van de handen met alcoholgel, afstand houden van anderen en niet praten, eten of drinken in het openbaar vervoer, “ zo beëindigde de directeur-generaal zijn pleidooi.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!