Meer dan 6,000 pakjes illegale buitenlandse sigaretten bij buitenlanders in Bangkok in beslag genomen

BANGKOK:- Méér dan 6,000 pakjes buitenlandse sigaretten, goed voor meer dan 4 miljoen baht, zijn afgelopen zaterdag bij een bedrijf en een huis in het Bang Khae-district van Bangkok in beslag genomen.

De inval werd uitgevoerd na een huiszoekingsbevel uitgevaardigd door het Strafhof van Thonburi bij panden op Kanlapaphruek Road en op Rama 2 Road van Bang Khae.

Een aantal van 644 grote dozen met illegaal geïmporteerde buitenlandse sigarettenmerken, in totaal 6,440 pakjes en een waarde van meer dan 4 miljoen baht, werden ontdekt en in beslag genomen.

Volgens de politie van Bang Khae begon het onderzoek toen naar verluidt een groot aantal buitenlandse sigaretten werd gesmokkeld om belastingbetaling te ontwijken die in het Bang Khae-gebied werden verkocht. 

“Bezorgde” burgers waarschuwden de Thaise autoriteiten voor de illegale sigaretten en het verlies van belasting. Bij de inval beweerde de 39-jarige Chinese staatsburger Mister Su, de eigenaar van het huis en het bedrijf te zijn en vertelde de functionarissen dat hij importdocumenten had. Hij kon ze echter niet aan de agenten voorleggen en beweerde later dat hij “tijdelijk de vergunningen kwijt was”.

Aanvankelijk werd Mr. Su aangeklaagd voor het helpen bij het verbergen en/of verkopen van artikelen die niet door de douaneformaliteiten zijn gegaan. Alle eigendommen in kwestie werden overgedragen aan de Koninklijke Thaise Politie voor verder onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TPN News

Eén gedachte over “Meer dan 6,000 pakjes illegale buitenlandse sigaretten bij buitenlanders in Bangkok in beslag genomen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!