De Makaken in de provincie Prachuap Khiri Khan worden tijdens de castratie gescreend op apenpokken

PRACHUAP KHIRI KHAN:- In deze lagere centrale provincie worden tijdens een reguliere castratie-campagne om de populatie onder controle te houden, de wilde Makaken getest op apenpokken, zo vertelde een overheidsfunctionaris.

Khun Wanchai Singto, directeur van het Phetchaburi-gebaseerde Protected Areas Regional Office 3, zei dat de operatie op 1 juni begon met het doel om ongeveer 600 makaken te vangen die op de bergen Khao Ta Kiap en Khao Hin Lek Fai leven.

Tot dusver zijn ongeveer 200 makaken gevangen en onderzocht.  De meesten van hen bleken al gesteriliseerd te zijn en ze waren allemaal negatief op apenpokken. Makaken die niet waren gecastreerd, zouden worden gesteriliseerd door dierenartsen van de nationale parken.

Khun Wichai is er zeker van dat alle apen in Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, vrij waren van apenpokken.  Hij zei dat er bezorgdheid bestond dat ze besmet zouden kunnen raken door contact met toeristen. De castratie zou doorgaan totdat het doel was bereikt, zei hij.

Khun Wichai zei dat de groei van de apenpopulatie in Prachuap Khiri Khan de laatste tijd traag was vanwege het succes van de lopende sterilisatiecampagne, gelanceerd onder een memorandum van overeenstemming tussen Protected Areas Regional Office 3 en de gemeente Hua Hin.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chaiwat Satyaem 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!