Bij een boeddhistische gemeenschap in Phichit worden nog steeds oude Visakha Puja-rituelen uitgevoerd

PHICHIT:- De inwoners van een oude boeddhistische gemeenschap in de noordelijke provincie Phichit deelden gisteren ter gelegenheid van de lang gekoesterde traditie van Visakha Puja Day aalmoezen uit aan de monniken.

De dorpelingen in het Dong Klang-gebied van het Muang-district werden zondagochtend langs het Khao Tok-kanaal gezien terwijl ze wachtten op monniken van Wat Dong Klang in kleine boten langs de wal peddelden.

Toen de monniken langskwamen, kregen ze voedsel en benodigdheden aangeboden in kleine ronde manden. De monniken zullen de komende boeddhistische vastentijd in het klooster doorbrengen.

Nadat ze aalmoezen hadden uitgedeeld, gingen de dorpelingen naar de tempel om een ​​preek te horen van abt Phra Khru Wicharn Dhammasophit. 

Deze traditie wordt elk jaar door de dorpelingen in acht genomen met de overtuiging dat ze verdienste opbouwen voor hun volgende leven.

Visakha Puja, ook bekend als Buddha Jayanti, Buddha Purnima en Buddha Day, wordt traditioneel waargenomen door boeddhisten in Zuid-Azië, Zuidoost-Azië, Tibet en Mongolië.  De dag herdenkt de geboorte, de verlichting en het overlijden van Boeddha.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!