Meer dan 50% van alle Thaise appartementen die in buitenlandse handen zijn hebben Chinese eigenaren!

~DE RODE DRAAD~
(Iets waar regelmatig over gesproken wordt)

THAILAND:- Er is onlangs een lijst vrijgegeven aan de media met betrekking tot het eigendom van appartementen in Thailand en uit welke landen eigenaren afkomstig zijn. Op de lijst was te vernemen dat er ongeveer 1,4 miljoen buitenlanders een appartement in Thailand bezaten. Van dat aantal appartementen was méér dan de helft eigendom van een Chinees.

Bijna 730.000 appartement gebouwen in heel Thailand zijn eigendom van Chinese staatsburgers.

China staat met stip bovenaan de lijst met bijna 10 keer meer appartementen in het bezit van mensen uit het land dan enig ander land.  Cijfers zoals deze helpen bij het verklaren van Thailand’s op China gerichte toerismeprogramma’s, vaak sterk gericht op het binnenhalen van de Chinese nieuwe middenklasse en hun geld.

Het op één na meest voorkomende land voor Thaise condo-bezit is Rusland, met meer dan 76.000 woningen, en is ongeveer 5,4% van het totale aantal appartementen in buitenlandse handen.  Frankrijk staat derde op de lijst, met ongeveer 57.500 appartementen in het hele Koninkrijk, iets meer dan 4%, op de voet gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 4% met iets meer dan 56.000 appartementen in eigendom.

Vijfde op de lijst, met 41.767 eigen appartementen in Thailand, zijn de Verenigde Staten.  De rest van de top 10 lijst van appartementen in buitenlandse handen bestaat uit alle landen waarvan de burgers elk ongeveer 30.000 huizen in Thailand hebben gekocht.  Duitsland stond zesde op de lijst, gevolgd door Japan, daarna India en Taiwan.  De top 10 wordt gecompleteerd door Australië.

De lijst werd vrijgegeven naar aanleiding van een voorstel van de Thaise regering om buitenlanders met hoge uitgaven te verleiden hun geld in Thailand te komen investeren.  Het plan schatte dat ze een biljoen baht aan buitenlandse uitgaven zouden kunnen binnenhalen door zich te richten op 1 miljoen reizigers met geld…..VÉÉL GELD!

Een manier waarop ze buitenlanders willen aantrekken, is met prikkels en versoepelde beperkingen.  Deze toeristen krijgen een visum voor 10 jaar en kunnen zonder vergunning werken tegen lagere belastingtarieven, en mogen ook land en eigendommen bezitten.  In ruil daarvoor wordt van hen verwacht dat ze geld in Thailand storten met zaken of investeringen, en een van de opties is investeringen in onroerend goed, zoals het kopen van een appartement.

Deze top 10-lijst geeft enig inzicht in wie in het verleden traditioneel condos in Thailand heeft gekocht, omdat toerismefunctionarissen hun sites hebben ingesteld op het aantrekken van nieuwe buitenlandse investeerders.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: ThaiVisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!